SLO ENG

Centralna medicinska knjižnica
Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana
pon. - čet. od 8:00 do 19:30; pet. do 15:00

telefon: 01-543-7730
Faks: 01-543-7745
e-pošta:

Natisni Nastavitve

EndNote Site License za zaposlene in študente MF


Medicinska fakulteta je nabavila enoletno naročnino na program za urejanje referenc in citiranje EndNote Site License (http://endnote.com/), ki je namenjen vsem zaposlenim in študentom MF: Naročnina vključuje program za osebni računalnik in nadgrajeno spletno verzijo v oblaku Thomson Reuters. Vsak zaposleni si lahko program namesti na službeni računalnik in še tri osebne naprave.

Program za urejanje referenc EndNote vsi že dobro poznamo, saj je osnovna, okrnjena, različica EndNote Basic na voljo brezplačno skupaj z bazo Web of Science.  Plačljiva verzija EndNote, oz. EndNote SiteLicense na institucijski ravni nudi številne dodatne možnosti za upravljanje referenc, medsebojno povezovanje in organizacijo dela.

EndNote SiteLicense omogoča:

  • urejanje in upravljanje referenc ter člankov v PDF datotekah,
  • dostop do vaših referenc in člankov v PDF datotekah iz spletnega brskalnika, ko nimate dostopa do svojega osebnega računalnika,
  • neomejeno prostora za shranjevanje referenc in člankov v PDF datotekah v oblaku,
  • olajšano iskanje polnih besedil člankov ter urejanje knjižnice referenc na vašem osebnem računalniku,
  • dodajanje komentarjev PDF člankov na vašem računalniku, označevanje člankov, organiziranje člankov v skupine glede na teme, o katerih pišete,
  • prilaganje različnih datoteke posameznim preferencam: PDF, zvočne in video posnetke ter druge
  • deljenje referenc s kolegi
  • citiranje v Microsoft Wordu se zdaj poveže s EndNote programom, ki je nameščen na vašem osebnem računalniku – kar pomeni večjo hitrost in povezava s spletom ni več obvezna.

Več informacij o EndNote:

Navodila za namestitev programa EndNote boste dobili pri svojih lokalnih koordinatorjih za IT storitve. V CMK nudimo tečaj za uporabo programa.

Vrazov trg 2, 1104 Ljubljana, Slovenija -- telefon: +386 1 543 7700, faks: +386 1 543 7701 -- e-pošta:

Vse pravice pridržane.

Creatoor Group izdelava spletnih strani