SLO ENG

Centralna medicinska knjižnica
Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana
pon. - čet. od 8:00 do 19:30; pet. do 15:00

telefon: 01-543-7730
Faks: 01-543-7745
e-pošta:

Natisni Nastavitve

Navodila za oddaljen dostop CMK

Oddaljen dostop je na voljo uporabnikom MF (aktivnim članom CMK, t.j. zaposlenim in študentom s podaljšanim članstvom ter redno sodelujočim v pedagoškem procesu MF). Za dostop potrebujete številko izkaznice (izkaznica CMK ali študentska izkaznica) in geslo, ki ga uporabljate za pregled izposojenega gradiva ali podaljševanje v katalogu COBISS/OPAC. Če gesla še niste določili, se oglasite na knjižnem oz. revijskem oddelku, kjer ga bomo vnesli v evidenco. Geslo mora imeti vsaj štiri znake, brez šumnikov, napisano mora biti tako kot je vneseno v evidenco (z velikimi oz. malimi črkami).

V izbor virov smo vključili licenčno dostopne ter nekatere prosto dostopne, kot je sistem PubMED in Google Scholar. V navedenih sistemih dobite preko oddaljenega dostopa tudi članke iz revij, ki so licenčno dostopne z MF, nudi pa jih CMK z omrežja MF.

Prijava:

  • Postopek prijave poteka z domače strani CMK, na kateri izberete v meniju opcijo Oddaljeni dostop.
  • Iz seznama virov za oddaljeni dostop izberite želeni vir.
  • Odpre se vam novo okno, v katerega vnesete številko članske izkaznice knjižnice in člansko geslo. Kliknete na gumb prijava.

 

Pri uporabi e-virov morate spoštovati zavezujoče licenčne omejitve: elektronski članki so namenjeni le vaši osebni rabi, dolžni ste spoštovati licenčna pravila njihovih ponudnikov oz. založnikov. Preberite si jih na: Pogoji uporabe informacijskih virov. Geslo je namenjeno izključno za vašo uporabo in ga ne smete razkriti drugim osebam.


Navodila za administratorje

Oddaljen dostop (EzProxy) za proksiranje strani uporablja razpon portov: 2048 do 6052.

Naslednje porte EzProxy preskoči in ne uporabi: 2049, 3306, 3128 in 3474.

Na portu 2048 EzProxy sprejema zahtevke in izvaja avtentikacijo.

Domena našega oddaljenega dostopa je http://cmk-proxy.mf.uni-lj.si

Več o nastavitvah za administratorje piše na povezavi: http://www.oclc.org/support/documentation/ezproxy/howmanyports.htm

Vrazov trg 2, 1104 Ljubljana, Slovenija -- telefon: +386 1 543 7700, faks: +386 1 543 7701 -- e-pošta:

Vse pravice pridržane.

Creatoor Group izdelava spletnih strani