SLO ENG

Centralna medicinska knjižnica
Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana
pon. - čet. od 8:00 do 19:30; pet. do 15:00

telefon: 01-543-7730
Faks: 01-543-7745
e-pošta:

Natisni Nastavitve

Upravljanje in oblikovanje referenc pri pisanju članka - EndNote Basic e-izobraževanje

Na e-tečaju bomo uporabnikom prikazali  uporabo orodja za upravljanje in uporabo osebnih bibliografskih zbirk EndNote. Spletna verzija ima bistveno prednost, da lahko do zbirke dostopamo iz katerega koli računalnika, ki je povezan v omrežje internet in je brezplačna. Od drugih funkcionalnih lastnosti ima orodje še množico prednastavljenih formatov bibliografij za različne znanstvene časopise ter možnost skupne uporabe izbranih map (Sharing Maps) za različne uporabnike, kar je še posebej zanimivo za raziskovalne skupine oz. projekte.

Program tečaja:

 • Navodila  za izdelavo osebnega računa
 • Prikaz iskanja literature po najpomembnejših servisih in vnos bibliografskih podatkov v osebno zbirko
 • Ročni vnos bibliografskih podatkov v osebno zbirko
 • Organiziranje in izmenjava referenc z drugimi uporabniki
 • Oblikovanje in izpis bibliografije po različnih stilih citiranja (APA, Vancouver, Chicago...)
 • Citiranje in oblikovanje referenc med pisanjem strokovnih in znanstvenih besedil (Cite While You Write)

 

Cilji tečaja:

Uporabniki se bodo seznanili s spletno aplikacijo za upravljanje osebnih bibliografskih zbirk Endnote Basic. Spoznali bodo načine dodajanja referenc v osebno zbirko. Naučili se bodo oblikovanja referenc po vnaprej nastavljenih stilih citiranja za navajanje literature ter citiranja in oblikovanja referenc med pisanjem dokumenta v Microsoft Word.

 

Tečaj je namenjen študentom, raziskovalcem in vsem, ki si želijo olajšati delo z referencami pri znanstvenem publiciranju.

Tečaj vodi: Igor Nekrep, CMK

Datum tečaja: 18. maj 2018 od 9:00 - 11:00

Število udeležencev je neomejeno.

Prijavite se: tecajicmkmf.uni-lj.si najkasneje do 2 dni pred pričetkom tečaja.

Cena tečaja: tečaj je brezplačen.

Tečaj poteka preko spletne konference, spremljate ga z vašega osebnega računalnika, kjer so na voljo slušalke oz. zvočniki. Za spletno konferenco potrebujete računalnik s spletnim brskalnikom in vtičnikom Flash. Priporočamo Google Chrome, deluje pa tudi z MozillaFirefox ali Microsoft Internet Explorer 9 (ali novejše).

Navodila za priključitev v konferenco:

 • Odprite povezavo za predstavitev konference: https://vox.arnes.si/mf_uni-lj_si-endnote/
 • Spletna povezava bo aktivna pol ure pred začetkom predavanja. V tem času bomo odpravljali morebitne težave. Priporočamo uporabo slušalk.
 • Na spletni strani https://vox.arnes.si/common/help/en/support/meeting_test.htm  preverite, ali je vaš PC pripravljen za uporabo spletnih konferenc.
 • Če test sporoči, da manjka vtičnik "AdobeConnect", ga namestite s klikom na gumb "InstallAdd-in". Sledite navodilom namestitve vtičnika.
 • Ko boste odprli spletno povezavo tečaja, se vam bo prikazalo prijavno okno. Na levi strani je več opcij za prijavo - vi izberite "Enter as a Guest" s klikom na krogec pred opcijo. V polje "Name" vnesite svoje ime in z miško kliknite na gumb "Enter Room". Napišite svoje pravo ime in priimek, saj bomo dostop omogočili le vnaprej potrjenim tečajnikom.
 • Naslednji zaslon vas obvesti o možnosti snemanja predavanja. Z miško kliknite na gumb "OK".
 • Naslednji zaslon vam pokaže spletni tečaj. Poskrbite, da so vaše slušalke ali zvočniki vklopljeni in si nastavite jakost zvoka za udobno poslušanje predavanj
Vrazov trg 2, 1104 Ljubljana, Slovenija -- telefon: +386 1 543 7700, faks: +386 1 543 7701 -- e-pošta:

Vse pravice pridržane.

Creatoor Group izdelava spletnih strani