SLO ENG

Biomedical Center for Microscopy
Vrazov trg 2
Ljubljana

telephone: 386 1 5437680
Fax: /
e-mail:

Print Settings

Biomedical Center for Microscopy


26.09.2018 3:34

Biomedical Center for Microscopy

Biomedicinski center za mikroskopijo (BMCM) je vodilni raziskovalni center na področju biomedicinske mikroskopije v Sloveniji. Združujemo najsodobnejšo opremo in vrhunske strokovnjake na področju analize strukture in funkcije celic ter tkiv, tako in vitro kot tudi in vivo. Svojim uporabnikom nudimo specializirano tehnično, instrumentalno, ekspertno in informacijsko podporo. Center odlikuje izrazita interdisciplinarna usmerjenost. Poleg sodobnih elektronskih in optičnih mikroskopov imajo uporabniki na voljo tudi vse potrebne podporne laboratorije: laboratoriji za gojenje celičnih in tkivnih kultur, laboratorij za izdelavo nano-delcev ter laboratorij za mikrofluidične sisteme.

 

 Slika: elektronska tomografija fuziformnih vesiklov v urotelijskih celicah. A) Prerez sklada fuziformnih vesiklov s presevnim elektronskim mikroskopom. Dolžina črne črte predstavlja 50 nm. B) in C) 3D rekonstrukciji istega sklada vesiklov.

 

Povpraševanja in predolge za sodelovanje lahko naslovite na vodjo centra prof. dr. Petra Veraniča oz. na naslov ICBmf.uni-lj.si.

BMCM deluje v okviru Centra za elektronsko mikroskopijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani ter v okviru Mreže raziskovalnih infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani in je delno financiran s strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, 1.1.20015 - 31.12.2020. 

 

Recent news

There are no recent news
RSS

Quick links


Vrazov trg 2, 1104 Ljubljana, Slovenija -- telefon: +386 1 543 7700, faks: +386 1 543 7701 -- e-pošta:

All rights reserved.

Creatoor Group izdelava spletnih strani