SLO ENG

Katedra za nevrologijo
Zaloška cesta 2
1525 Ljubljana

telefon: 01/522 32 93 ali 522 23 11
Faks: 01/522 30 37
e-pošta:

Natisni Nastavitve

Google integracija

GOOGLE SKUPINA:

Katedra za nevrologijo vodi Google skupino z imenom "Katedra_za_Nevrologijo" v katero se lahko prijavijo vsi študenti medicine in dentalne medicine. Google skupina služi za hitrejše obveščanje o dogodkih povezanih s poukom, ki ga izvaja katedra, npr: spremembe urnika, rezultati kolokvije in izpitov itd. Google skupina deluje kot mailing lista in spletni forum. Študentom priporočamo, da se za čas trajanja pouka pri nas prijavijo na to skupino, da bodo na tekočem z relevantnimi informacijami. Več o google skupinah si lahko preberete tule.

 

V google skupino se lahko prijavite tudi, če nimate GMAIL naslova oz. Google računa. Spodaj so navodila za eno in drugo možnost:

 

1. Če imate GOOGLE RAČUN:

Prijavite se v vaš google račun ter kliknite na zavihek "Google groups", ki je lahko skrit pod zavihkom "More". V iskalno polje vnesite ime naše google skupine "Katedra_za_Nevrologijo", kliknite ikono za iskanje ter nato kliknite na najdeno ime in se na skupino prijavite.

 

2. Če nimate GOOGLE računa in GMAIL-a

Ena možnost je, da ustvarite google račun z vašim obstoječim emailom (ni potrebno, da imate gmail) ter sledite navodilom pod točko 1. Druga možnost je, da pošljete email na "Katedra_za_nevrologijo+subscribegooglegroups.com". Vsebina tega emaila je nepomemba, prijava je avtomatska. Nekaj sekund potem boste prejeli nov email, na katerega samo odgovorite (vsebina je zopet nepomembna). Nato boste prejeli email s potrditvijo, da ste se na skupino uspešno prijavili. Preverite, da ti avtomatski emaili niso pristali v vašem junk/spam imeniku. Po prijavi boste prejemali emaile z vsemi obvestili objavljenimi v skupini. Za najlažji pregled nad spletnim forumom, ki pripada skupini, pa je potreben google račun. Za odjavo od skupine pošljite enak email, le da +subscribe zamenjate z +unsubscribe. (opozorilo: pri kopiranju zgoraj navedenega emaila google skupine se ne bo kopiral znak @, ki ga morate vnesite sami). Če želite prejemati email obvestila pri objavi vseh tem in sporočil na skupini, kar je zaželeno delovanje, primerno spremenite vaše nastavitve za skupino na "pošlji mi email za vsako sporočilo..."

 

GOOGLE KOLEDAR:

Urnik predavanj in vaj je dostopen javno preko Google koledarja. Obstajata dva urnika, eden je za prvo polovico skupin, drugi za drugo polovico skupin, ki so podane v skupnem urniku. Študenti, ki imajo google račun, lahko koledar za njihovo skupino dodajo na svoj google koledar na sledeči način:

- v vašem google koledarju odprite padajoč seznam "Drugi koledarji" ter v polje "Dodaj prijateljev koledar" prilepite ID kodo za primeren koledar vaše skupine in pritisnite enter.

ID koledarja za skupine 1A, 1B, 2A, 2B2h841ldl1irt1ht8t1fpdvgdrsgroup.calendar.google.com

- ID koledarja za skupine 3A, 3B, 4A, 4B: 6lh8jpojr3i29o628ee9r3up6sgroup.calendar.google.com

 

Vrazov trg 2, 1104 Ljubljana, Slovenija -- telefon: +386 1 543 7700, faks: +386 1 543 7701 -- e-pošta:

Vse pravice pridržane.

Creatoor Group izdelava spletnih strani