SLO ENG

Katedra za otorinolaringologijo
Zaloška cesta 2
1000 Ljubljana

telefon: 01 522 3911
Faks: 01 522 4815
e-pošta:

Natisni Nastavitve

Raziskovalno delo

 

Člani katedre delujejo na raziskovalnem področju v Sloveniji, povezani pa so tudi z raziskovalci v tujini. Sodelujejo v delu skupne programske skupine Klinike za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo in Onkološkega inštituta, ki proučuje nove diagnostične in terapevtske metode, klinične in biološke napovedne dejavnike za zdravljenje raka glave in vratu. Skupaj z Inštitutom za patologijo Medicinske fakultete so raziskovali patologijo in molekularno genetiko tumorjev glave in vratu. Z raziskovalnim centrom za preučevanje raka iz Vancouvra v Kanadi so prvi v svetu preizkusili in uvedli avtofluorescenčno laringoskopijo za odkrivanje prekanceroznih sprememb sluznice.

V okviru raziskovalnega projekta s Filozofsko fakulteto uvajajo nove pristope na področju govorne avdiometrije. Skupaj z nevrologi proučujejo glasovne motnje in motnje požiranja pri nevroloških boleznih. Sledijo glasovnim spremembam po obsevalnem zdravljenju zgodnjega raka grla in epidemiološkim razmeram ter etiološkim dejavnikom pri profesionalnih disfonijah.

Člani katedre so bili v zadnjih letih mentorji pri 12 doktoratih, 9 magisterijih in 7 Prešernovih nalogah, tri so prejela fakultetno priznanje, ena pa fakultetno Prešernovo nagrado.

Raziskovalno delo za študente poteka v okviru izbirnega predmeta Raziskovanje v otorinolaringologiji v 5. in 6. letniku študija Medicine in Dentalne medicine.

Vrazov trg 2, 1104 Ljubljana, Slovenija -- telefon: +386 1 543 7700, faks: +386 1 543 7701 -- e-pošta:

Vse pravice pridržane.

Creatoor Group izdelava spletnih strani