SLO ENG

Katedra za otorinolaringologijo
Zaloška cesta 2
1000 Ljubljana

telefon: 01 522 3911
Faks: 01 522 4815
e-pošta:

Natisni Nastavitve

Raziskovalno delo

 

Člani katedre delujejo na raziskovalnem področju in sodelujejo z raziskovalci v tujini. Člani katedre sodelujejo v delu skupne programske skupine Klinike za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo in Onkološkega inštituta, ki uvaja in proučuje uspešnost kombiniranega zdravljenja napredovalega raka glave in vratu ter raziskuje klinične in biološke napovedne dejavnike za zdravljenje raka glave in vratu. Skupaj z Inštitutom za patologijo Medicinske fakultete raziskujejo patologijo in molekularno genetiko tumorjev glave in vratu. Z raziskovalnim centrom za preučevanje raka iz Vancouvra v Kanadi so prvi v svetu preizkusili in uvedli avtofluorescenčno laringoskopijo za odkrivanje prekanceroznih sprememb sluznice.

V okviru raziskovalnega projekta s Filozofsko fakulteto uvajajo nove pristope na področju govorne avdiometrije. Skupaj z nevrologi proučujejo glasovne motnje pri nevroloških boleznih. Sledijo glasovnim spremembam po obsevalnem zdravljenju zgodnjega raka grla in epidemiološkim razmeram ter etiološkim dejavnikom pri profesionalnih disfonijah.

V revijah, ki jih indeksira SCI imajo člani katedre v zadnjih 10 letih objavljenih preko 40 člankov.

Člani katedre so bili v zadnjih 10 letih mentorji pri 6 doktoratih, 9 magisterijih in 7 Prešernovih nalogah, tri so prejela fakultetno priznanje, ena pa fakultetno Prešernovo nagrado.

Vrazov trg 2, 1104 Ljubljana, Slovenija -- telefon: +386 1 543 7700, faks: +386 1 543 7701 -- e-pošta:

Vse pravice pridržane.

Creatoor Group izdelava spletnih strani