SLO ENG

Vrazov trg 2
1104 Ljubljana
Slovenija

telefon: +386 1 543 7700
Faks: +386 1 543 7701
e-pošta:

Natisni Nastavitve

Druge javne objave

 

Univerza v Ljubljani, Medicinska fakulteta, Vrazov trg 2 razpi­suje v zimskem semestru šol. leta 2018/2019  naslednji  podiplomski  tečaj:

 

- BOLNIŠNIČNA HIGIENA

 

Več na povezavi

___________________________________________________________________________________________________________ 

Univerza v Ljubljani, Medicinska fakulteta, Vrazov trg 2 razpi­suje v poletnem semestru šol. leta 2017/2018 naslednje podiplomske tečaje:

                        

  1. PSIHOTERAPIJA
  2. BOLNIŠNIČNA HIGIENA
  3. JAVNO ZDRAVJE OTROK, MLADOSTNIC IN MLADOSTNIKOV          
  4. NUKLEARNA MEDICINA
  5. DRUŽINSKA DINAMIKA (UVODNI)

 

Več na povezavi

______________________________________________________________________________________________

Objava prispevka Radia Slovenija o prireditvi UL MF, ob podelitvi potrdil 17. študentom in diplomantom UL MF, ki so uspešno opravili ameriški izpit Comprehensive Clinical Science Examination (CCSE).

Prireditev, ki sta jo vodila dekan UL MF prof. dr. Dušan Šuput in prodekan UL MF prof. dr. Igor Švab, je bila v ponedeljek 13.3.2017 ob 14. uri, v sejni sobi UL MF.

 

http://radioprvi.rtvslo.si/2017/03/kaksno-je-znanje-nasih-medicincev/ ali http://4d.rtvslo.si/arhiv/aktualna-tema/174460029

 

______________________________________________________________________________________________________________ 

      Spomladansko srečanje EMSA 2017 v Ljubljani

 

Društvo študentov medicine Slovenije (DŠMS) bo med 1. in 6. aprilom 2017 na Univerzi v Ljubljani, na Medicinski fakulteti, gostilo spomladansko srečanje (Spring Assembly - SA) evropske zveze študentov medicine. Spomladansko srečanje predstavlja eno izmed dveh vsakoletnih srečanj zveze, ki se ju študenti iz 27 držav vsakoletno udeležijo spomladi in jeseni, in na katerih sprejemajo glavne odločitve delovanja združenja in glasujejo o najnovejših ukrepih.

 

European Medical Students' Association (EMSA) je evropska zveza študentov medicine, ki je bila ustanovljena leta 1990. Članice so posamezne medicinske fakultete v Evropi. Kot predstavnik Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani je član EMSA tudi Društvo študentov medicine Slovenije. Organizacija z raznolikimi aktivnostmi spodbuja sodelovanje, projektno delo na lokalni in mednarodni ravni, izmenjavo znanj in izkušenj med študenti medicine in omogoča udejstvovanje na področjih javnega zdravja, medicinske etike in človekovih pravic, izobraževanja v zdravstvu, medicinske znanosti, evropske integracije in kulture ter splošne družbene blaginje.

 

DŠMS je h kandidaturi pristopilo na spomladanskem srečanju EMSA v Tbilisiju v Gruziji leta 2016, kjer je bilo s 100% pritrdilnih glasov izvoljeno za gostitelja letošnjega srečanja. Izvolitev je plod dolgoletnih izkušenj pri projektih prostovoljne narave, ki potekajo v okrilju DŠMS in intenzivne organizacije in angažiranosti vodilnih v društvu pri kandidaturi, Aleksa Šuštarja in Mete Smerkolj, ki sta v času kandidature kot predsednik DŠMS in vodja organizacijskega odbora največ prispevala k uspešni izvolitvi in organizaciji dogodka.

 

Tema, ki predstavlja rdečo nit letošnjega srečanja in jo bodo študenti preko delavnic, debatnih krožkov in treninga mehkih veščin obravnavali, je »Stigma – raising healthcare professionals to avoid stigmatization«. Srečanja naj bi se udeležilo več kot 150 tujih študentov, ki bodo na uradnem delu srečanja poglabljali svoje znanje o omenjeni problematiki stigme in obenem pobliže spoznali Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani, Ljubljano in Slovenijo v celoti. Srečanje predstavlja tudi edinstveno priložnost za predstavitev projektov ljubljanskih študentov študentom evropskih medicinskih fakultet in fakultet izven evropskih meja.

 

Gorazd Jakoš

 

Vodja PR organizacijskega odbora EMSA SA 2017

 

 

Vrazov trg 2, 1104 Ljubljana, Slovenija -- telefon: +386 1 543 7700, faks: +386 1 543 7701 -- e-pošta:

Vse pravice pridržane.

Creatoor Group izdelava spletnih strani