Veni, vidi, vici - študentje Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani so na mednarodni olimpijadi International Anatomy Olympiad 2022 dosegli odlično prvo mesto

Dne 26. in 27. avgusta 2022 je v Tartuju v Estoniji potekala mednarodna olimpijada iz znanja anatomije in histologije – International Anatomy Olympiad 2022 (IAO 2022, @iaotartu2022). Olimpijade so se prvič udeležili tudi študentje Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Ekipo pod mentorstvom doc. dr. Nejca Umeka so sestavljali študenta medicine Vladimir Smrkolj in Aljoša Škorjanc ter študent dentalne medicine Naum Kostoski.


Naši olimpioniki so se v mednarodni konkurenci štirinajstih ekip izkazali s svojim nadpovprečnim znanjem anatomije in histologije, kliničnim razmišljanjem in timskim delom. Po začetnem teoretičnem pisnem preizkusu znanja, ki je potekal v novem anatomskem teatru, so se preizkusili na enajstih praktičnih postajah, letos tematsko zasnovanih na podlagi bolj ali manj znanih filmskih uspešnic. Študentje in učitelji Medicinske fakultete v Tartuju so z izjemno organizacijo poskrbeli za nepozaben akademski dogodek. Ekipa naših študentov je z doseženim najvišjim številom točk dosegla odlično prvo mesto.


Za izjemen uspeh na mednarodnem nivoju našim študentom in njihovim mentorjem iskreno čestitamo. 

 

olimp.jpg

Slika 1. Na fotografiji podelitve nagrad IAO 2022, z leve proti desni: doc. dr. Nejc Umek, Vladimir Smrkolj, Aljoša Škorjanc, Naum Kostoski. (avtor fotografije: Alfred Kalm) 

 

olimp_2.jpg

 
Slika 2. Na fotografiji med reševanjem praktične naloge, z leve proti desni: Vladimir Smrkolj, Naum Kostoski, Aljoša Škorjanc. (avtor fotografije: Alfred Kalm)