Spoštovani kolegi,
V imenu slovaškega združenja Slovak Society of General Practice mi je v čast in veselje, da vas povabim na 24. konferenco WONCA Europe, ki bo 26. in 29. junija 2019 v Bratislavi.
V teh časih intenzivnih znanstvenih raziskav in tehnoloških sprememb postaja človeška stran medicine vedno bolj pomembna. Zato je glavna tema naše konference "Splošna medicina - človeška stran medicine". Verjamemo, da si morajo družinski zdravniki prizadevati za človeški, oseben, vseživljenski odnos s svojimi pacienti. Bolj odprt odnos prispeva k večji kakovosti obravnave in preventive. Skrbeti za naše paciente pomeni več kot samo, da jim postavljamo diagnoze in jih zdravimo. Pomeni tudi prilagajanje diagnostičnega procesa in zdravljenja potrebam naših bolnikov, da se izognemo nepotrebnim diagnozam in postopkom zdravljenja. Zdravja in sreče ne moremo doživljati individualno, temveč samo v zdravi in srečni človeški družbi.
Znanstveni odbor pripravlja zanimiv program, ki temelji na izvirnih povzetkih in prispevkih vodilnih mednarodnih znanstvenih združenj in posebnih interesnih skupin, ki jih priznava WONCA. Nudili bomo tudi interaktivne razprave med slovaškimi organizacijami bolnikov in udeleženci konference WONCA.
Slovaška je znana kot srce Evrope, Bratislava je glavno mesto. To je majhno, varno in udobno mesto s konferenčnim prostorom, ki se nahaja v samem središču. Konferenčni prostor leži med zgodovinskim mestnim jedrom in reko Donavo. Konferenčni prostor sestavljajo tri stavbe (slovaško narodno gledališče, hotel Sheraton in Cinema City) v razdalji največ dveh minut hoje. Na enem mestu povezujemo izobraževanje, zgodovino, naravo in zabavo.
Bratislava je že pripravljena na konferenco in veselimo se, da vas bomo videli od 26. do 29. junija 2019.
Michaela Macháčová (Slovaška)
Predsednica WONCA Europe Conference 2019