Okolje in zdravje - prehrana v različnih starostnih obdobjih in ustno zdravje

Vsebina: 
Prehrana nosečnic
Prehrana doječih mater in dojenčkov
Prehrana malčkov in predšolskih otrok
Prehrana šolskih otrok in mladostnikov
Jod v prehrani
Sol v prehrani
Vpliv hrane na nastanek in razvoj kariesa
Vpliv hrane na nastanek in razvoj parodontalne bolezni
Fluoridi in ustno zdravje


Cilji in kompetence: ​​​​​​​

CILJI
Spoznati pomen pravilne prehrane za ustno zdravje.

PREDMETNO SPECIFIČNE KOMPETENCE
Študenti:
- poznajo vpliv primerne prehrane kot pomembnega dejavnika dobrega ustnega zdravja populacije;

- poznajo strategije promocije zdravja v povezavi s primerno prehrano v vseh okoljih in za vse starostne skupine ter za populacije s posebnimi prehranskimi potrebami, vse v povezavi z ustnim zdravjem.


NAJAVA


REŽIM ŠTUDIJA

(REŽIM ŠTUDIJA)


URNIK

(URNIK)


OBVESTILA O PREDMETU


DRUGE INFORMACIJE O PREDMETU

Ime in priimek
T: +386 1 xxx xx xx
E: ime.priimek(at)mf.uni-lj.si

Ime in priimek
T: +386 1 xxx xx xx
E: ime.priimek(at)mf.uni-lj.si

Informacije

Ime in priimek
T: +386 1 xxx xx xx
E: ime.priimek(at)mf.uni-lj.si

uradne ure