Alternativna prehrana

OPIS PREDMETA

Vsebina

Pri predmetu študenti spoznajo vpliv alternativnih oblik prehranjevanja glede na pomen prehranjevanja skozi vsa življenjska obdobja (vseživljenjski pristop).

Alternativni načini prehranjevanja ne upoštevajo vseh načel varovalne oziroma uravnotežene prehrane, še posebno ne z vidika vseživljenjskega pristopa.

Študenti spoznajo:

1. vseživljenjski pristop v prehranjevanju;

2. zgodovinski pogled na razvoj prehranjevanja;

3. zdravstvene, kulturne, verske, etnične in druge vidike za nastanek alternativnih načinov prehranjevanja;

4. vrste alternativnih načinov prehranjevanja:

  • lakto-vegetarijanska prehrana,
  • lakto-ovo-vegetarijanska prehrana,
  • strogo vegetarijanska prehrana,
  • frutarijanska prehrana,
  • makrobiotika,
  • presna prehrana,
  • postenje,
  • različne diete;

5. odstopanja od priporočene prehrane in vplive na zdravje, upoštevajoč vseživljenjski pristop ter razlike med spoloma.

Glavni cilj

Študenti spoznajo vseživljenjski pristop, različne alternativne načine prehranjevanja in pridobijo znanja, da lahko svetujejo osebam, ki se prehranjujejo na različne alternativne načine.


 Alternativna prehrana


REŽIM ŠTUDIJA

 

Režim študija

Course Regime


URNIK

URNIK

Pouk se bo izvajal v terminih, usklajenih z urniki obveznih vsebin in s slušatelji. Nadaljnje informacije bodo dostopne v spletni učilnici.


OBVESTILA O PREDMETU


DRUGE INFORMACIJE O PREDMETU

doc. dr. Barbara Artnik, dr. dent. med.
T: +386 1 543 75 43
E: barbara.artnik(at)mf.uni-lj.si

asist. dr. Mojca Juričić, dr. med.
T: +386 1 543 75 64
E: mojca.juricic(at)mf.uni-lj.si

Informacije

Nina Košir, dipl. ekon.
T: +386 1 543 75 40
E: nina.kosir(at)mf.uni-lj.si

uradne ure
po dogovoru