Raziskovanje

Raziskovalne novice in dogodki

.

NComms_2020_002.png
Znanstv. sod. dr. Uroš Tkalec z Inštituta za biofiziko UL MF je vodilni avtor članka o orientacijskih stanjih nematskih tekočin v mikrofluidičnem okolju, objavljenem v ugledni znanstveni reviji Nature Communications.
Diabetes_Care.jpg
Na UL so včeraj v sklopu Tedna Univerze predstavili najodličnejše raziskovalne dosežke UL v letu 2019. Med izbranimi je tudi letos dosežek avtorjev z UL MF, prof. dr. Tadeja Battelina in doc. dr. Klemna Dovča.
temp-2.png
UL MF je pridobila EU projekt za standardizacijo metod nove generacije sekvenciranja (NGS) za osebno medicino ‒ Instand-NGS4P. Partner na Medicinski fakulteti je Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI, enota ELIXIR-SI).
ELIXIR.jpg
UL MF je pridobila infrastrukturni EU projekt za uvajanje FAIR storitev upravljanja s podatki preko mreže vozlišč ELIXIR ‒ ELIXIR-CONVERGE.
Nature_reviews.png
Doc. dr. Brane Leskošek, vodja vozlišča ELIXIR-SI, z Inštituta za biostatistiko in medicinsko informatiko, je soavtor članka v odlični znanstveni reviji Nature reviews.
okno_datum_znacka.png
Ob stoletnici UL MF smo za javnost odprli vrata naše fakultete. Med 4. in 5. oktobrom 2019 je potekal Dan odprtih vrat, ki se ga je udeležilo mnogo radovednih obiskovalcev vseh starosti.