Raziskovanje

Raziskovalne novice in dogodki

.

medis.png
Doktorski študent UL MF asist. Luka Roškar, dr. med., je prejel nagrado farmacevtske družbe Medis za izstopajoče raziskovalne dosežke zdravnikov in farmacevtov držav srednje in jugovzhodne Evrope.
ELIXIR_LOGO.png
9. decembra – za raziskovalce s področja ved o življenju, ki potrebujejo znanje s področja upravljanja s podatki ali načrt upravljanja s podatki v skladu z zahtevami raziskovalnih projektov, zakonodaje in odprte znanosti.
Milcinski.jpg
Vabljeni na tradicionalno 28. Spominsko srečanje akademika Janeza Milčinskega – Izvedenstvo 2021 z naslovom »Problematika samomora na Slovenskem in sodnomedicinski vidiki«, 1. decembra ob 9. uri.
DanOv_2021_slika.jpg
Vabljeni na Dan odprtih vrat Laboratorija za farmakogenetiko v petek, 3. 12. 2021, od 15.30 do 18.30 preko spletne platforme Webex.
Damjan_Manevski.jpg
Mladi raziskovalec z Inštituta za biostatistiko in medicinsko informatiko UL MF Damjan Manevski, mag. upor. stat., je prejel nagrado Statističnega društva Slovenije za mladega statistika za leto 2021.
ijerph-18-11847-g001.png
Raziskovalki Inštituta za zgodovino medicine UL MF sta v soavtorstvu raziskovalcev mednarodnega projekta HERA v reviji International journal of environmental research and public health objavili članek o kompetentnosti za raznolikost in dostop do zdravstvene oskrbe v bolnišnicah na Hrvaškem, v Nemčiji, na Poljskem in v Sloveniji.