Raziskovanje

Raziskovalne novice in dogodki

.

DanOv_2021_slika.jpg
Vabljeni na Dan odprtih vrat Laboratorija za farmakogenetiko v petek, 3. 12. 2021, od 15.30 do 18.30 preko spletne platforme Webex.
Damjan_Manevski.jpg
Mladi raziskovalec z Inštituta za biostatistiko in medicinsko informatiko UL MF Damjan Manevski, mag. upor. stat., je prejel nagrado Statističnega društva Slovenije za mladega statistika za leto 2021.
ijerph-18-11847-g001.png
Raziskovalki Inštituta za zgodovino medicine UL MF sta v soavtorstvu raziskovalcev mednarodnega projekta HERA v reviji International journal of environmental research and public health objavili članek o kompetentnosti za raznolikost in dostop do zdravstvene oskrbe v bolnišnicah na Hrvaškem, v Nemčiji, na Poljskem in v Sloveniji.
HElogo.jpg
Za raziskovalce UL MF organiziramo predavanje, ki ga bosta v sredo, 17. novembra, ob 14. uri, izvedla mag. Nana Turk in mag. Miro Pušnik.
EUTOPIA_SIF_2d_CALL_POSTER.png
Raziskovalci UL se lahko za dve leti zaposlijo na drugi Univerzi EUTOPIE, zainteresirani mentorji pa lahko k sodelovanju privabijo dobre podoktorske raziskovalce.
SciAdv-Tkalec-2021.png
V reviji Science Advances je bil objavljen članek o novem tipu spolzkih poroznih površin za mikrofluidične aplikacije na osnovi tekočih kristalov v soavtorstvu znan. sod. dr. Uroša Tkalca z Inštituta za biofiziko UL MF.