Raziskovanje

Raziskovalne novice in dogodki

.

Petrovec.jpg
V Sloveniji naj bi predvidoma prihodnji teden (20.– 24. aprila 2020) začeli s testiranjem reprezentativnega vzorca ljudi na okužbo s koronavirusom, ki bo potekalo pod vodstvom Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo UL MF.
CONI.jpg
Evropska komisija je UL povabila k pripravi pogodbe za projekt CONI (Chair of Neuroinformatics), ki so ga v okviru razpisa ERA Chair prijavili sodelavci štirih fakultet UL pod koordinatorstvom prof. dr. Sama Ribariča z UL MF.
Zvonka.png
V oddaji Intervju na RTV Slovenija 1 je dr. Jože Možina gostil zdravnico in izjemno poznavalko zgodovine kužnih bolezni v Sloveniji in svetu, prof. dr. Zvonko Zupanič Slavec, predstojnico Inštituta za zgodovino medicine UL MF.
miroslav_petrovec_rtv_slo.jpg
Intervju s predstojnikom Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo in prodekanom UL MF, izr. prof. dr. Miroslavom Petrovcem, v jutranjem Svetovalnem servisu na Prvem programu Radia Slovenija.
Avsic_Focus.jpg
V rubriki 24 UR Fokus je POP TV gostil priznano virologinjo akad. prof. dr. Tatjano Avšič Županc z Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo UL MF, ki je s sodelavci kot prva na svetu uspela dokazati povezavo med virusom zika in mikrocefalijo. Te dni pod njenim vodstvom v laboratoriju analizirajo vzorce testiranj za novi koronavirus.
Covid_Delo.png
Prispevek prof. dr. Janeza Tomažiča s Katedre za infekcijske bolezni in epidemiologijo UL MF in Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana ter akad. prof. dr. Tatjane Avšič Županc z Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo UL MF v časopisu Delo, 15. 3. 2020.