Raziskovanje

Raziskovalne novice in dogodki

.

HElogo.jpg
Za raziskovalce UL MF organiziramo predavanje, ki ga bosta v sredo, 17. novembra, ob 14. uri, izvedla mag. Nana Turk in mag. Miro Pušnik.
EUTOPIA_SIF_2d_CALL_POSTER.png
Raziskovalci UL se lahko za dve leti zaposlijo na drugi Univerzi EUTOPIE, zainteresirani mentorji pa lahko k sodelovanju privabijo dobre podoktorske raziskovalce.
SciAdv-Tkalec-2021.png
V reviji Science Advances je bil objavljen članek o novem tipu spolzkih poroznih površin za mikrofluidične aplikacije na osnovi tekočih kristalov v soavtorstvu znan. sod. dr. Uroša Tkalca z Inštituta za biofiziko UL MF.
SAVE-THE-DATE-v3.png
Od 10. do 12. novembra 2021 bo (virtualno) potekala 3. Konferenca Evropskega združenja za sistemsko medicino EASyM z naslovom »Pristopi sistemske medicine h globalnim izzivom«.
sinapsa.jpg
SiNAPSA, slovensko društvo za nevroznanost, vas vabi k udeležbi na 9. SiNAPSINi mednarodni nevroznanstveni konferenci SNC'21, ki bo med 23. in 25. septembrom 2021.
Elektrofuzija.jpg
Raziskovalci Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, Univerzitetnega kliničnega centra, Celice, biomedicinskega centra, in Zavoda za transfuzijsko medicino RS so razvili in klinično preskusili napredno avtologno celično zdravilo nove generacije za zdravljenje raka prostate.