Nove revije iz zbirke NEJM

CMK že dolgo obdobje nudi revijo New England Journal of Medicine, ki  izhaja že preko 200 let in prinaša visokokakovostne recenziranje članke. Letos smo dodali še priročno zbirko dodatnih revij.

Nove revije iz zbirke NEJM

NEJM Catalyst Innovations in Care Delivery (https://catalyst.nejm.org/)

se posveča  najnovejšim inovacijam, velikim idejam in praktičnim rešitvam za preoblikovanje zdravstvenega varstva. Revija seznanja zdravnike o tem, kako izboljšati prakso zagotavljanja oskrbe, raziskovalce o izboljšavah, ki temeljijo na dokazih. Mesečna vsebina vključuje poglobljene članke, študije primerov in raziskovalna poročila z rezultati raziskav o pomembnih temah

NEJM Evidence (https://evidence.nejm.org/)

zbirko objavljenih raziskav s poudarkom na zagotavljanju več konteksta in kritične ocene metod in rezultatov v podporo kliničnemu odločanju na način, ki spoštuje čas in obveznosti zdravnika.

NEJM Journal Watch  (https://www.jwatch.org/)

pririnaša skrbno izbrane najpomembnejše raziskave in smernice iz več kot 150 medicinskih revij ter jasne, jedrnate povzetke in strokovne komentarje, ki zdravnikom pomagajo ostati informirani in delati z zaupanjem.

Revije so dostopne v digitalni knjižnici CMK (https://www.mf.uni-lj.si/cmk/digitalna-knjiznica-cmk) in v oddaljenem dostopu (https://libguides.mf.uni-lj.si/digicmk/zbirke).

Vabimo vas k spremljanju omenjenih revij!