Raziskovanje

Raziskovalne novice in dogodki

.

logo-320x96.jpg
Med 6. in 7. junijem bo v Ljubljani potekala konferenca "Dialogues in Neurodegenerative Disorders: Care, communication and biomedical challenges". Ta dogodek bo odlična priložnost za interdisciplinarno sodelovanje in izmenjavo znanja med zdravstvenimi delavci, zdravniki, medicinskimi sestrami, socialnimi delavci, psihologi, raziskovalci ter študenti, ki jih zanima področje nevrodegenerativnih motenj (NDD).
UL_logo-RGB_barv.png
Univerza v Ljubljani je objavila razpis za mlade raziskovalke in raziskovalce v letu 2024.
eutopia_eng_new.png
Univerza v Ljubljani, članica konzorcija EUTOPIA_HEALTH, vas vabi k prijavi na razpis za 3-letni program usposabljanja o prijavi EU projektov z uporabo i-ISO podpornega sistema. Program usposabljanja bo vodil projektni partner VUB - Vrije Universiteit Brussel, v sodelovanju z drugimi EUTOPIA_HEALTH partnerskimi univerzami.
Letno_srecanje_Evropske_mreze_za_individualizirano_zdravljenje_raka_endometrija_thumbnail.png
Vabimo vas, da se udeležite letnega srečanja Evropske mreže za individualizirano zdravljenje raka endometrija (ENITEC), ki spada pod okrilje ESGO (Evropskega združenja za ginekološko onkologijo). Srečanje bo potekalo 7. in 8. junija v veliki predavalnici Medicinske fakultete.
Medis_Jansa.jpg
Doktorski študent UL MF asist. Vid Janša, dr. med., specialist ginekologije in porodništva, je edini nagrajenec iz Slovenije, ki je prejel Medisovo mednarodno nagrado za izstopajoče raziskovalne dosežke.
Figure3ab_Nature_Biotechnol.png
Članek »Discovery of drug-omics associations in type 2 diabetes with generative deep-learning models« opisuje razvoj orodja za integracijo multiomskih podatkov in aplikacijo v skupini bolnikov z diabetesom tipa 2.