Vabilo na konferenco: Dialogues in Neurodegenerative Disorders 6.-7. junij 2024

Vabljeni na konferenco z naslovom "Dialogues in Neurodegenerative Disorders: Care, communication and biomedical challenges", ki bo potekala 6. in 7. junija v Ljubljani. Ta dogodek bo odlična priložnost za interdisciplinarno sodelovanje in izmenjavo znanja med zdravstvenimi delavci, zdravniki, medicinskimi sestrami, socialnimi delavci, psihologi, raziskovalci ter študenti, ki jih zanima področje nevrodegenerativnih motenj (NDD).


Poseben poudarek bo na povezovanju znanstvenih dognanj z medicinskimi, negovalnimi, psihološkimi in socialnimi pristopi za obvladovanje NDD, kot so Parkinsonova bolezen, Alzheimerjeva bolezen, druge demence in sorodne motnje.


Glavni cilj konference je spodbujati dialog med strokovnjaki različnih disciplin ter prispevati k boljšemu razumevanju in skrbi za bolnike z NDD. Več kot 50 predavateljev iz več kot 20 različnih držav bo delilo svoje izkušnje, raziskave in inovacije na področju nevrodegenerativnih motenj in njihovih celostnih obravnav.


Poleg predavanj bomo organizirali tudi delavnice, kjer bodo udeleženci imeli priložnost aktivno sodelovati in prispevati k razpravam o ključnih izzivih in priložnostih na področju NDD.


Svoje prispevke za udeležbo lahko prijavite do konca maja 2024. Več informacij o pravilih in postopku oddaje prispevkov najdete na naši spletni strani (https://www.neurocare.si/). Vabljeni ste k oddaji ustnih prispevkov ali posterjev. Vsi povzetki bodo objavljeni v Frontiers Abstract Book.


Posebne ugodnosti za zgodnje prijave veljajo do 20. maja 2024, prijava pa bo možna do 31. maja. Enodnevne prijave so mogoče do istega datuma.


Za več informacij in prijavo obiščite našo spletno stran (https://www.neurocare.si/). Za dodatne informacije pa smo vam na voljo tudi preko elektronske pošte na naslovu: secretariat(at)neurocare.si.


Organizacijski odbor konference "Dialogues in Neurodegenerative Disorders"


Prof. Zvezdan Pirtošek
Doc. Katarina Galof
Prof. Gorazd Drevenšek