Ugodnosti za avtorje z UL pri objavi odprto dostopnih člankov pri založnikih Elsevier, American Chemical Society in SAGE

Z založniki Elsevier, American Chemical Society (ACS) in SAGE so bile glede cene objave odprto dostopnih člankov (Article Processing Charges, APC) dogovorjene naslednje ugodnosti za avtorje organizacij, ki sodelujejo v slovenskih konzorcijih:

  • Elsevier za leto 2019: 15 % popust na ceno APC; korespondenčni avtor z Univerze v Ljubljani bo po sprejemu članka v objavo v založnikovem sistemu izbral odprto dostopnost članka. Kontaktna oseba: dr. Mojca Kotar (mojca.kotar(at)uni-lj.si).
     
  • American Chemical Society za leto 2019: na voljo je 62 kuponov za brezplačne APC-je za korespondenčne avtorje z organizacij članic slovenskega konzorcija (med njimi je Univerza v Ljubljani), ki bodo po sprejemu člankov v objavo v založnikovem sistemu izbrali odprto dostopnost člankov. Kontaktna oseba: ga. Maja Vihar (maja.vihar(at)ctk.uni-lj.si).
     
  • SAGE za obdobje 2019-2020: 20 % popust na ceno APC v 196 odprto dostopnih revijah, korespondenčni avtor z Univerze v Ljubljani ravna v skladu z navodili. Kontaktna oseba: ga. Nataša Jordan (natasa.jordan(at)nuk.uni-lj.si).

Te informacije bodo vključene v e-univerzitetnik, ki bi ga naj konec januarja prejeli vsi zaposleni na UL.