Alpe-Adria konferenca medicinskih univerz in fakultet, 7. junij 2023

Medtem, ko so nove tehnologije umetne inteligence dodobra preoblikovale delovanja mnogih poklicnih skupin, te neizbežno vplivajo tudi na področje izobraževanja bodočih zdravnikov in zobozdravnikov. Poklicno in osebno življenja pa je vse težje uskladiti z izpolnjevanjem kliničnih, pedagoških in raziskovalnih obveznosti vrhunskih strokovnjakov na področju medicine.

Kako vključiti sodobne tehnologije v proces izobraževanja bodočih zdravnikov, zobozdravnikov in ostalih strokovnjakov, ki skrbijo za naše zdravje? In kako poskrbeti, da bodo vrhunski raziskovalci, ki svoje izkušnje in znanje ustvarjajo ter delijo pri kliničnem in pedagoškem delu, to lahko kakovostno usklajevali z raziskovalnim delom? 

Svoje poglede na aktualne spremembe in pereča vprašanja v zvezi z izobraževanjem in raziskovanjem na področju medicine in zdravja bodo na dogodku, ki bo potekal 7. junija 2023 v prostorih Univerze v Ljubljani, delili rektor, dekani, prodekani in ostali vodstveni predstavniki medicinskih fakultet in univerz iz Hrvaške, Italije in Slovenije.

Dogodek poteka v sodelovanju s partnerji konzorcija Alliance4Life in je del strateškega projekta A4L_Actions.

 

Slika_Alpe_Adria.jpg

 

slika_eu.png