Covid-19: pogled v prihodnost

UL Medicinska fakulteta v četrtek, 15. aprila 2021 ob 15. uri organizira spletni seminar o Covid-19: Covid-19: pogled v prihodnost.

Po enem letu od pojava bolezni covid-19, novi koronavirus še naprej pesti svet in prevladujoče greni naš vsakdanjik. Kakšna bo prihodnost novega koronavirusa, ki je v letu 2020 povzročil več kot 1.5 milijona smrti? Postavlja se veliko vprašanj in možnih poti pandemije. Eno pomembnih je, ali bo novi koronavirus postal endemičen, kar pomeni, da bo krožil v neprecepljenih »žepih« globalne populacije. Kako pomembni so rezervarji okužb v otroški populaciji? Kako pomembne so za bližnjo in bolj oddaljeno prihodnost različice virusa s trenutno najbolj neugodno južnoafriško (B.1.351) varianto na čelu? Postavlja se tudi vprašanje, ali bomo s cepljenjem uspeli doseči čredno imunost v posameznih državah, regijah, kontinentih…? Ali bo že jeseni potrebno poživitveno cepljenje s cepivom, ki bo usmerjeno proti novim različicam SARS-Cov-2? In nenazadnje, zakaj bi bila učinkovita zdravila tako zelo pomembna.

Na vsa ta vprašanja bosta skušala odgovoriti prof. dr. Janez Tomažič in prof. dr. Alojz Ihan. Vabljeni!

webinar.png

 

Spletni seminar bo potekal preko webex, povezava je objavljena na spletnem mestu dogodka, kjer bodo objavljena tudi vprašanja in odgovori.

V preteklosti so na UL MF že potekali spletni seminarji o Covid-19, dostopni so na povezavi

Vljudno vabljeni!