Enodnevni simpozij: "Extracellular vesicles: From fundamental research to clinical application"

SiN-EV simpozij 2022.png

 

 

V ponedeljek, 20. junija 2022, organiziramo že tradicionalni simpozij Slovenske mreže za raziskave zunajceličnih veziklov (Slovenian network for extracellular vesicles, SiN-EV): "Extracellular vesicles: From fundamental research to clinical application", ki bo potekal v mali predavalnici Medicinske fakultete.

Dogodek bomo pričeli z vabljenima predavateljema prof. dr. Edit Buzás (Predsednica svetovnega društva za zunajcelične vezikle ISEV; Semmelweis University, Madžarska) in priv.-doz. dr. Wolfgang Holnthoner (Predsednik Avstrijskega društva za zunajcelične vezikle ASEV, Medical University of Vienna, Avstrija), ki bosta predstavila svoj prispevek k razvoju področja zunajceličnih veziklov. Kasneje bodo lokalni raziskovalci in kliniki predstavili svoje delo na področju temeljnih odkritij in metodologije za izolacijo in karakterizacijo zunajceličnih veziklov (sekcija 1) ter o vlogi zunajceličnih veziklov pri različnih boleznih in kot biooznačevalci (sekcija 2).

Simpozij bo potekal v angleščini. Več informacij o dogodku lahko najdete na spletni strani https://sin-ev.org.

PROGRAM (PDF)

Lepo vabimo vse zainteresirane, da se za udeležbo na simpoziju prijavite do 15. junija, na sledeči povezavi https://forms.gle/iJZiZNcpQ7mMj6C49, vstop je brezplačen. Udeleženci bodo prejeli potrdilo o udeležbi. Vljudno vabljeni!