Glasbena terapija – predstavitev stroke in njenega pomena v kliničnem okolju

Vabilo na predavanje:

Glasbena terapija – predstavitev stroke in njenega pomena v kliničnem okolju


V sklopu javnega razpisa »Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2017 - 2020« ter projekta »Vpliv poslušanja glasbe na variabilnost srčne frekvence«, ki poteka v sodelovanju med Medicinsko fakulteto, Akademijo za glasbo ter glasbeno terapevtko Claudio Knoll s.p., vabimo na Predavanje »Glasbena terapija – predstavitev stroke in njenega pomena v kliničnem okolju«.

Glasbena terapija je strokovna praksa, v kateri igra osrednjo vlogo trosmerni proces med terapevtom, klientom in glasbo. V Sloveniji še mlada stroka je v drugih Evropskih državah prav tako kot v Združenih državah Amerike ter Avstraliji dobro razvita. V sosednji Avstriji so glasbeni terapevti zaposleni v raznih zdravstvenih ustanovah. Na predavanju bomo predstavili nekaj zgodovine in teoretičnega ozadja glasbene terapije ter primere iz prakse (videoposnetki). V drugem delu srečanja bo čas za izkustveno delo in razpravo.

Predstavitev bo potekala 14. marca 2019 od 13. do 14.30 ure v Veliki vajalnici Inštituta za patološko fiziologijo (vhod iz Zaloške ceste). Vabljeni!