International Trauma School of Ljubljana: Prvi mednarodni tečaj urgentnih veščin za študente

International Trauma School of Ljubljana (ITSL) je prvi mednarodni tečaj urgentnih veščin v Sloveniji namenjen študentom medicine, ki ga organizirajo člani Društva študentov medicine Slovenije (DŠMS). Potekal bo med 18. in 21. majem 2023 na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in v prostorih Gasilske brigade Ljubljana, nedeljski scenariji pa se bodo odvili na različnih lokacijah v centru mesta.

Šole ITSL se bo udeležilo 48 udeležencev, študentov medicine iz 15 držav, ki se bodo na praktičen način učili raznolikih veščin iz sveta urgentnih služb. Šola bo pokrivala širše področje reanimatologije in urgentne medicine, posebnosti oskrbe pacienta v segmentih gasilskega reševanja, gorskega reševanja ter reševanja in oskrbe pacienta v zaostrenih varnostnih razmerah ter vojaškega reševanja.

Izobraževanja bodo vodili zdravstveni kadri (zdravniki specialisti in specializanti ter dipolmirane medicinske sestre in zdravstveniki) in inštruktorji iz vrst Slovenske vojske, Gasilske brigade Ljubljana ter Gorske reševalne službe. Pri programu pa bosta sodelovala tudi projekta Društva študentov medicine Slovenije - Kirurško šivanje in Ultrafest.

Vabljeni, da si v nedeljo popoldne v centru Ljubljane ogledate preverjanje znanja ekip, ki bo potekalo na 8 lokacijah med Prešernovim trgom, Ljubljanskim gradom in Medicinsko fakulteto!

Več o nas: https://www.itsl.si, FB: https://www.facebook.com/ITSLjubljana, IG: itsljubljana