Interni razpis: Dodatne aktivnosti za spodbujanje nadarjenih študentov 1. in 2. stopnje (2024)

Univerza v Ljubljani v okviru ukrepa RSF "Razvoj in izvedba pilotnih aktivnosti za spodbujanje nadarjenih" (S.D.1.2) objavlja interni razpis DODATNE AKTIVNOSTI ZA SPODBUJANJE NADARJENIH ŠTUDENTOV 1. IN 2. STOPNJE.

Predmet internega razpisa je

  1. razvoj in izvedba dodatnih aktivnosti za spodbujanje nadarjenih študentov, tako na akademskem kot na drugih področjih,
  2. omogočiti nadarjenim študentom, ki so se izkazali s svojimi dosežki, mednarodno povezovanje.

1. Aktivnosti

Univerza v Ljubljani sofinancira razvoj dodatnih aktivnosti za spodbujanje nadarjenih študentov 1. in 2. stopnje na akademskem in drugih področjih, in sicer:

  • razvoj in izvedba dodatnih aktivnosti za spodbujanje nadarjenih študentov, tako na akademskem kot drugih področjih (2.1)
  • sodelovanje študentov na različnih mednarodnih tekmovanjih in inovacijsko razvojnih obiskih v tujem okolju na podlagi dogovora s članicami (2.2)

2. Pogoji in zahteve za izvajanje aktivnosti

Članica lahko z eno prijavo prijavi več aktivnosti, ki se bodo izvajale v študijskem letu 2023/2024 (1. 10. 2023 - 30. 09. 2024). Prijava in izbira je v domeni članice. Ob zaključku izbranih aktivnosti je treba oddati poročilo o rezultatih izvedenih aktivnosti.

2.1 Razvoj in izvedba dodatnih aktivnosti za spodbujanje nadarjenih študentov, tako na akademskem kot drugih področjih

Primeri aktivnosti za nadarjene pod mentorstvom (povzeto po "van Eijl, P. in Pilot, A. 2019):

  • delavnice za osebni razvoj nadarjenih,
  • inovacijski laboratoriji,
  • spodbujanje k razvoju veščin 21. stoletja, vključno s komunikacijskimi in sodelovalnimi kompetencami; pisanje učbenikov. člankov ali oblikovanje spletne strani za predmet (lahko po izbiri),
  • učni portfelj kot orodje za pomoč študentom pri razvijanju veščin,
  • ipd

2.2 Sodelovanje študentov na različnih mednarodnih tekmovanjih in inovacijsko razvojnih obiskih v tujem okolju na podlagi dogovora s članicami

  • npr. tekmovanja v tujini (organizacija, udeležba), mednarodni obiski, različni dogodki oz. druge oblike aktivnosti študentov v tujini izven rednega študijskega procesa.

3. Višina sredstev

Višina sredstev na članico je praviloma omejena v povprečju na 2.300 EUR. Upravičeni stroški za vse zgoraj navedene oblike aktivnosti so vse vrste stroškov razen nakupa opreme in licenc.

PRIJAVA

Vsi interesenti naj aktivnosti prijavijo na priloženem obrazcu (priloga A). Prijavnico prosim posredujte najkasneje do 8. 11. 2023 v Mednarodno pisarno na naslov: jerneja.celofiga(at)mf.uni-lj.si  Za morebitna dodatna vsebinska vprašanja se lahko obrnete na Karierni center UL: kc(at)uni-lj.si.

Razpis (prosim upoštevajte interni prijavni rok na UL MF - 8. 11. 2023)