Mednarodni simpozij Sistemska medicina v klinični praksi, 10. – 11. junij 2019 na UL MF

Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani vas skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport vabi na Mednarodni simpozij Sistemska medicina v klinični praksi, ki se bo odvijal v ponedeljek in torek, 10. in 11. junija 2019, v srednji predavalnici Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.
 
Simpozij je bil akreditiran pri EACCME® z 6 evropskimi krediti CME. Udeležba je brezplačna.
 
Dvodnevni dogodek je organiziran pod okriljem ERA-NET iniciative ERACoSysMed:
 
  • 10. junij: Predstavitve zgodb o uspehu – projektov izbranih na prvem transnacionalnem razpisu ERACoSysMed in predstavitve različnih vidikov sistemske medicine;
  • 11. junij: Predstavitve zgodb o uspehu – projektov izbranih na drugem transnacionalnem razpisu ERACoSysMed in Delavnica »Sistemska medicina za klinično prakso: Etične dileme in izobraževanje«.
 
Sistemska medicina predstavlja raziskovalno metodologijo, ki povezuje področja sistemske biologije, medicinske prakse in skupnost pacientov. Sistemska medicina bo kot novo orodje za raziskovalce medicinskih ved in zdravnike omogočila bolj precizno in finančno ugodno ter učinkovito diagnozo in zdravljenje. Uporaba pristopa sistemske medicine predstavlja prvi korak k personalizirani medicini.
 
 
Kontaktni osebi:
doc. dr. Tadeja Režen
tadeja.rezen(at)mf.uni-lj.si
01 543 7592
 
dr. Eva Batista
eva.batista(at)gov.si
01 478 4754
 
mizs_sloLogo.jpg eracosysmedLogo.jpg ul_sloLogo.jpg