Mednarodni znanstveni simpozij Biochemistry and molecular genetics in medicine

Inštitut za biokemijo in molekularno genetiko (IBKMG) Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani ob 50-letnici inštituta (1972-2022) in 30-letnici Medicinskega centra za molekularno biologijo (MCMB) (1992-2022) organizira mednarodni znanstveni simpozij Biochemistry and molecular genetics in medicine (Biokemija in molekularna genetika v medicini), ki bo potekal od 6.-7. julija 2023 na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. 


IBKMG in MCMB sta v desetletjih svojega obstoja pomembno zaznamovala razvoj področja biokemije in molekularne biologije, tako na področju temeljnih raziskav, kot tudi na področju translacijskih raziskav in prenosa  novih tehnologij v klinično prakso. Člani IBKMG in MCMB zelo uspešno sodelujemo tudi s številnimi vrhunskimi raziskovalnimi ustanovami po svetu in tako odpiramo vrata novim znanjem. Poleg raziskovanja je naše ključno poslanstvo tudi izobraževanje in prenos znanja na mlajše generacije v okviru dodiplomskega študija, še zlasti pri izobraževanju študentov medicine in dentalne medicine, kot tudi v okviru interdisciplinarnih doktorskih študijev Biomedicine in Bioznanosti. 


Znanstveni simpozij z mednarodno udeležbo je namenjen predstavitvi laboratorijev in raziskovalnih centrov, ki delujejo v okviru IBKMG, njihove ekspertize in najpomembnejših raziskovalnih dosežkov ter znanstvenih sodelovanj z raziskovalci in ustanovami doma in po  svetu.


Srečanje je namenjeno zdravnikom in drugim zdravstvenim delavcem, raziskovalcem s področja biomedicine in bioznanosti, študentom medicine, dentalne medicine in drugih naravoslovnih področij, pa tudi bolnikom in širšim javnostim, ki jih zanima področje biokemije in molekularne genetike.  
Srečanje bo v celoti potekalo v angleškem jeziku.


Udeležba na srečanju je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava preko spletne strani.


Lepo vabljeni!


Program simpozija
 

IBKMG_obletnica_2.png