Obisk delegacije UL MF na Medicinski fakulteti Univerze v Sarajevu

Delegacija UL Medicinske fakultete v zasedbi dekana, prof. dr. Igorja Švaba, prodekana za medicino prof. dr. Tomaža Marša ter predstavnice Mednarodne pisarne mag. Jerneje Čelofiga je konec meseca oktobra obiskala Medicinsko fakulteto Univerze v Sarajevu. 

Pobuda za obisk je prišla s strani partnerjev iz Sarajeva z željo, da bi predstavili spremenjeni program enovitega magistrskega študija Medicine ter proces sprememb študijskega programa. Partnerji v Sarajevu namreč pričenjajo z enakim procesom in so UL Medicinsko fakulteto videli kot ustreznega partnerja in podpornika v tem procesu. V času obiska je delegacija UL Medicinske fakultete imela sestanke z vodstvom fakultete, dekanjo prof. dr. Amino Valjevac in prodekanjo za finance prof. dr. Nermino Babić ter generalno direktorico Kliničnega centra v Sarajevu prof. dr. Sebijo Izetbegović, kasneje pa na predstavitvi učiteljem in študentom v Sarajevu predstavila prenovljeni programa ter celoten postopek spreminjanja programa. 

IMG-70cf0b78eb12e42d38508cfc038dff72-V.jpg

Fotografija:: z leve proti desni prof. dr. Tomaž Marš, prodekan UL MF, mag. Jerneja Čelofiga, predstavnica Mednarodne pisarne UL MF, prof. dr. Igor Švab, dekan UL MF, prof. dr. Amina Valjevac, dekanja Medicinske fakultete v Sarajevu, prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica kliničnega cenra v Sarajevu in prof. dr. Nermina Babić, prodekanja za finance Medicinske fakultete v Sarajevu​​​ (Vir:​​​ Medicinska fakulteta Univerze v Sarajevu)

IMG-724f076c6544b1b0389e900f63465054-V.jpg

Fotografija: Predstavitev prof. dr. Igorja Švaba učiteljem in študentom Medicinske fakultete v Sarajevu (vir: Medicinska fakulteta Univerze v Sarajevu)

Na zaključnih srečanjih se je delegacija UL MF srečala še s predstavniki študentov, predstavnica Mednarodne pisarne pa je izvedla ločene pogovore s predstavnico Sarajevske mednarodne pisarne ter s študentkama, ki prihajata na mobilnost v drugem semestru 2022/2023. Teme pogovorov med delegacijama so zajemale način delovanja in izvajanja študijskih programov, prav tako pa možnosti nadaljnjega sodelovanja v okviru programa Erasmus+ mednarodne kreditne mobilnosti in Mednarodne dimenzije ter skupnega delovanja v mednarodnih organizacijah s področja medicine, kot na preimer ECTS Medicine Association.

IMG-e064148f3b92ccafcf3011e0d70d254b-V.jpg

Fotografija: Sestanek s šudenti (Vir: Medicinska fakulteta Univerze v Sarajevu)

Partnerjem v Sarajevu se prisrčno zahvaljujemo za izkazano gostoljubje in se nadejamo še intenzivnejšega sodelovanja v naslednjih letih.