ODPRT RAZPIS Erasmus+ praktično usposabljanje 2022/2023

ERASMUS+_slika_prava.jpg

 

ODPRTE PRIJAVE NA RAZPIS ERASMUS+ PRAKTIČNO USPOSABLJANJE 2022/2023

z upravičenim obdobjem od 1. junija 2022 do 30. septembra 2023.

Novost ter hkrati pogoj za prijavo je že sklenjen Erasmus+ ŠTUDIJSKI SPORAZUM za praktično usposabljanje (»Learning Agreement for Traineeship«)ki ga podpišejo študent, delodajalec in odgovorna oseba na članici (prof. dr. Tomaž Marš oz. prof. dr. Maja Ovsenik).

Prijavo v sistem VIS UL MF je potrebno oddati vsaj en mesec pred začetkom mobilnosti.

Vse mobilnosti znotraj tega razpisa se morajo začeti najkasneje 1. 8. 2023, da se izpolni kvota minimalnega trajanja 2 mesecev (60 dni), tj. do 30. 9.

Rok za oddajo popolnih vlog v sistem VIS UL MF z začetkom izvedbe mobilnosti do konca študijskega leta 2022/23 (30. 9. 2023) je 30. 6. 2023.!!

Na razpis se lahko prijavi študent UL, ki ima v celotnem času praktičnega usposabljanja v tujini aktiven status študenta na matični članici UL, z izjemo diplomantov, ki se prijavijo v zadnjem letniku študija (do datuma zaključka študija) in opravijo praktično usposabljanje po končanem študiju, vendar ne kasneje kot v enem letu po zaključku študija (diplomiranju oz. magistriranju) oz. do zaključka upravičenega obdobja, ki je 30. 9. 2023. Za datum zaključka študija se šteje zadnji izpit  in ne datum, do kdaj ima študent status študenta. Upoštevati je potrebno tudi, da se med izvajanjem praktičnega usposabljanja ne sme diplomirati.

Razpis bo odprt do porabe sredstev.

Zaradi omejenih sredstev je finančna pomoč za prakse v okviru  razpisa 2022/23 časovno omejena na največ 5 mesecev (150 dni) in eno Erasmus+ mobilnost na študenta (upošteva se mobilnost za študij in mobilnost za prakso). Morebitni preostali dnevi mobilnosti (do največ 360 ) so nefinancirani (zero grant). Bodite pozorni, da skupna vsota Erasmus+ mobilnosti na eni stopnji študija ne sme presegati 360 dni (oz 720 dni za enovite študije). V to kvoto se štejejo vsi dnevi mobilnosti, tudi nefinancirani.

 

Posnetek predstavitve letošnjega razpisa Erasmus+ praktično usposabljanje se nahaja v Spletni učilnici: https://pouk.mf.uni-lj.si/course/view.php?id=957

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ERASMUS+ PRAKSA za študente Medicinske fakultete v Ljubljani - Podcast Vox Hermes študentov UL MF, ki poteka v okviru projekta Medical Student Journal Club

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Povezava do različnih ponudb za Erasmus+ prakse ter mednarodne poletne šole / štipendije