Podelitev naziva "Častni profesor" prof. dr. Gregorju Borutu Jemcu

Senat UL Medicinske fakultete je na svoji seji dne 2. 10. 2023 sprejel sklep, da se prof. dr. Gregorju Borutu Ernstu Jemcu podeli naziv »Častni profesor« Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

V ta namen mu bo dekan UL MF prof. dr. Igor Švab v petek, 19. 1. 2024 ob 10. uri, v sejni sobi UL MF, Vrazov trg 2, svečano podelil listino z nazivom »Častni profesor« Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

Sledilo bo predavanje prof. dr. Gregorja Boruta Ernsta Jemca z naslovom »The art of medicine«

Prof. dr. Gregor Borut Ernst Jemec je mednarodno priznan strokovnjak dermatovenerologije in ima dolgoletne bogate strokovne izkušnje na področju klinične dermatologije in pedagoškega dela s študenti medicine. Leta 1984 je diplomiral na Medicinski fakulteti Univerze v Kopenhagnu, leta 1992 opravil specialistični izpit iz dermatovenerologije in leta 1998 doktorat na Univerzi v Kopenhagnu. Od leta 2010 je redni profesor dermatovenerologije Univerze v Kopenhagnu, od leta 1997 pa predstojnik oddelka za dermatovenerologijo v Zealand University Hospital, v Roskilde na Danskem. Je mednarodno odmeven raziskovalec, predvsem kroničnih imunsko posredovanih vnetnih kožnih bolezni in v svetovnem merilu eden izmed vodilnih strokovnjakov za bolezen Hidradenitis suppurativa.

Že vrsto let sodeluje s katedro za dermatovenerologijo UL MF, od leta 2011 pri dodiplomskem pouku; najprej kot vabljeni predavatelj na mednarodnem strokovnem srečanju, kasneje kot vabljeni učitelj. S svojim angažmajem je znatno prispeval h kakovosti pouka in internacionalizaciji študijskega procesa.

Gregor_Jemec.jpg

Vir: Univerza v Kobenhavnu