Poletna šola 2020 "Uporaba naprednih metod slikanja možganov", 22.-26. junij 2020

Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani v sodelovanju z
Medicinsko Univerzo Graz in Katoliško Univerzo Leuven vabi na

Poletno šolo 2020

»Uporaba naprednih metod slikanja možganov«,


ki bo potekala od 22. do 26. junija 2020 preko oddaljenega dostopa

logotipi.jpg

 

Poletna šola je del H2020 projekta COGDEC (Twinning), katerega cilj je prenos najnaprednejšega znanja uporabe metod slikanja možganov iz dveh mednarodno priznanih raziskovalnih institucij. Delavnica omogoča izmenjavo znanja in izkušenj med diplomanti različnih ved (e.g. medicine, biologije, kemije, psihologije, informatike in kognitivne znanosti) in tako prispeva k celovitemu razumevanju kognicije in kognitivnega upada pri ljudeh.

Predavatelji iz Medicinske fakultete (UL), Medicinske Univerze v Grazu (MUG) in Katoliške Univerze v Leuvnu (KU Leuven) bodo svoje znanje in izkušnje na področju preučevanja kognicije in analize podatkov, pridobljenih z različnimi tehnikami slikanja možganov (MR, EEG), predstavili na interaktivni delavnici, ki bo v celoti potekala preko oddaljenega dostopa. Teoretični uvod v prvem dnevu bodo nadgradile intenzivne »hands-on« delavnice 2. in 3. dan. Četrti dan delavnice bo sledila predstavitev najnovejših odkritij in aktualnih projektov na področju uporabe slikovnih metod za preučevanje možganov in kognicije. Med vsemi udeleženci bosta 5. dan delavnice izbrana največ dva kandidata, ki bosta izobraževanje lahko nadaljevala z doktoratom.

Delavnica bo v celoti potekala v angleščini. Udeleženci za dostop do delavnice potrebujejo računalnik in dobro internetno povezavo, podrobna navodila glede povezave, postopkov in ostalih navodil bodo dobili pred delavnico. Zaradi zagotavljanja kakovosti izvedbe delavnice dostop preko mobilnih telefonov in tablic ni mogoč.

Udeležba na delavnici je brezplačna.

Poletna šola je namenjena udeležencem, ki se:

(a) želijo spoznati z MR in EEG metodama slikanja možganov, kot primarno metodo njihovega raziskovalnega dela za razumevanje mehanizmov kognicije in kognitivnega upada pri pri ljudeh;

(b) želijo spoznati možnosti uporabe metod MR in EEG slikanja možganov, kot sekundarne, dopolnilne metode raziskovalne metode za razumevanje mehanizmov kognicije in kognitivnega upada pri ljudeh;

(c) želijo spoznati povezavo med MR in EEG zaznanimi spremembami možganov in klinično oceno kognicije in kognitivnega upada pri ljudeh.

Udeleženci morajo imeti zaključeno 2. bolonjsko stopnjo študija ustrezne smeri (medicina, biologija, kemija, psihologija, informatika, kognitivna znanost, ali podobno). Upoštevane bodo le prijave udeležencev, ki še nimajo doseženega doktorata (vendar so lahko že vpisani v doktorski program) in imajo manj kot 4 leta izkušenj s polnim delovnim časom v raziskovalnem delu.

Udeležba na poletni šoli je priznana kot izbirni predmet za študente interdisciplinarnega doktorskega študijskega programa Biomedicina in je ovrednotena 5 ECTS kreditnimi točkami.

Prijave sprejemamo do 01. 06. 2020 na naslednji povezavi.

Vse dodatne informacije se nahajajo na naslednji strani, za dodatna vprašanja pa smo vam na voljo preko e-maila: cogdec(at)mf.uni-lj.si


Okvirni program dogodka