Poziv MIZŠ in MZ študentom glede cepljenja

 

Spoštovane študentke in študenti,

vljudno vas vabimo k branju pisma, s katerim ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec in minister za zdravje Janez Poklukar pozivata tiste, ki se morda še niste cepili, k cepljenju proti COVID-19. 

Pismo

 

Varno izvajanje študijskih obveznost tako za študente, zaposlene in paciente, s katerimi prihajajo v stik študenti v učnih bolnišnicah in zavodih je temeljna odgovornost vseh deležnikov tako zaposlenih kot študentov UL Medicinske fakultete. 

Opozarjamo vas, da bo udeležba v študijskem procesu v študijskem letu 2021/2022 mogoča zgolj ob izpolnjevanju pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani), zato vas pozivamo, da zaradi lastne varnost in varnosti pacientov poskrbite, da boste izpolnjevali pogoje PCT.

Če vi ali vaši bližnji še niste bili cepljeni, vas obveščamo, da bo cepljenje za vse (brez predhodnega naročanja) v UKC Ljubljana, od vključno 16.8. 2021 vsak delavnik med 8:00 in 20:00 uro in v ZD Ljubljana. Vrsta cepiva po dnevih je objavljena vsak petek za teden vnaprej skupaj z navodila na spletnih straneh UKC Ljubljana in ZD Ljubljana. 

Obveščamo vas, da tudi Univerza v Ljubljani pripravlja vse potrebno za organizacijo posebnih cepilnih mest za študentke in študente, in sicer predvidoma že v septembru, o čemer boste obveščeni.

 

V upanju na čim večji odziv vas vljudno pozdravljamo.