Predsednik Republike Slovenije je podelil Jabolko navdiha

Predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor je Klicnemu centru Vlade RS za informacije o koronavirusu vročil repliko priznanja Jabolko navdiha, s čimer je vsem sodelujočim izrekel hvaležnost za požrtvovalno delo v času epidemije.  V klicnem centru so njegove ustanovitve kot svetovalci delovali  delovali študenti naše fakultete - Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

Študenti višjih letnikov medicine naše fakultete so klicateljem podajali strokovne odgovore o  koronavirusu, zaščitnih ukrepih in uvajanju ter sproščanju ukrepov med in po epidemiji. Pri tem jim je strokovno pomoč nudilo več strokovnjakov z Infekcijske klinike UKC Ljubljana, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Ministrstva za zunanje zadeve, Civilne zaščite in drugih državnih organov. Strokovno mentorstvo je študentom nudila prof. dr. Mojca Matičič s Katedre za infekcijske bolezni in epidemiologijo UL MF.

Klicni center je v 3 mesecih delovanja sprejel več kot 50.000 klicev, pomoč so torej nudili vsakemu 40. prebivalcu Slovenije. 

Klicni center je bil ustanovljen že nekaj dni pred razglasitvijo epidemije, 9. marca 2020. Center so v sodelovanju ustanovili Urad vlade za komuniciranje, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za javno upravo, Uprava za zaščito in reševanje ter Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

 

jabolko 9.jpg
Predsednik Republike Slovenije ob podelitvi Jabolka navdiha. Foto: Nebojša Tejić/STA.

 

jabolko 8.jpg
Prejemniki priznanja Jabolko Navdiha. Foto: Nebojša Tejić/STA.

 

Ime tedna na Valu 202 je v tem tednu postala prof. dr. Mojca Matičič. Pogovor z njo najdete na tej povezavi: https://val202.rtvslo.si/2020/06/predstavitev-kandidatov-105/

Povezane novice
Urad predsednika Republike Slovenije
Urad Vlade RS za komuniciranje
Univerza v Ljubljani
Slovenska tiskovna agencija (STA)
RTVSLO

Naslovna fotografija: Nebojša Tejić/STA