Prof. dr. Tadej Battelino v ugledni družbi gostujočih profesorjev Univerze v Miamiju, Miller School of Medicine

Gostujoči profesorji v okviru programa Lawrence M. Fishman Visiting Professor in Endocrinology and the Jay S. Skyler Visiting Professor in Diabetes so bili v preteklosti ugledni avtorji in strokovne avtoritete na področju endokrinologije, diabetesa in bolezni presnove, med njimi William F. Crowley, Jr, MD s Harvardske univerze, priznani avtorji medicinskih učbenikov George S. Eisenbarth, MD, PhD in Michael Brownlee, MD iz ZDA in Chantal Mathieu, MD, PhD iz Bruslja.

battelino.png

 

Letos bo gostujoči profesor programa Dr. Jay S. Skyler Visiting Professor Lecture Series, prof. dr. Tadej Battelino, specialist pediatrije in subspecialist pediatrične endokrinologije, diabetologije in bolezni presnove, predstojnik Kliničnega oddelka za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana, redni profesor pediatrije in predstojnik Katedre za pediatrijo na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Njegova izjemna kariera in raziskovalni dosežki na področju endokrinologije, diabetesa in bolezni presnove so mu prinesli mednarodno priznanje in številne nagrade, med njimi ISPAD Achievement Award in nagrado za raziskave Evropskega združenja za pediatrično endokrinologijo (ESPE).

Prof. dr. Battelino bo predstavil serijo poglobljenih predavanj, ki obljubljajo neprecenljive vpoglede v najnovejše dosežke na področju, udeležencem pa ponujajo priložnost za sodelovanje in razširitev njihovega znanja.

Letni program gostujočih profesorjev Univerze v Miamiju, Miller School of Medicine še naprej ohranja tradicijo odličnosti s povezovanjem vodilnih osebnosti na področju endokrinologije, diabetesa in bolezni presnove.

Informacije programa