Srečanje z rektorjem Nacionalne tehnične univerze "Kharkiv Polytechnic Institute"

Namen srečanja je bil pogovor o možnostih za sodelovanje na področju medicine, elektrotehnike in arhitekture. Prav tako je bil v okviru srečanja podpisan sporazum o sodelovanju, h kateremu je pristopila Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani, s katero že poteka aktivno sodelovanje. Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani trenutno gosti dva ukrajinska profesorja, s katerima pripravlja prijave na EU projekte Erasmus+ in Horizon z več evropskimi partnerji v konzorciju. 

Nacionalna tehnična univerza Politehnični inštitut Kharkiv ponuja 47 dodiplomskih in 43 magistrskih študijskih programov s področja elektrotehnike, strojništva, računalništva, ekonomije, poslovanja, financ, fizike, medicine in kemije. Na univerzi študira okoli 24.000 študentov. Predstavniki Nacionalne tehnične univerze Politehnični inštitut Kharkiv so izrazili interes za sodelovanje predvsem v okviru mednarodne kreditne mobilnosti ter skupnih evropskih projektov.

Univerza v Ljubljani ima sklenjen medinstitucionalni sporazum z 20 ukrajinskimi institucijami. Prav tako poteka aktivno sodelovanje v okviru evropskih projektov (7 projektov v teku) ter mednarodne kreditne mobilnosti. V letošnjem študijskem letu na Univerzi v Ljubljani študirajo 104 ukrajinski študenti za pridobitev diplome ter 9 izmenjalnih študentov.

 

Technical Uni-Kharkiv-3.7.2023 (8).jpg

Foto: Univerza v Ljubljani 

prof. dr. Tatyana Sergeyeva, Nacionalna tehnična univerza "Politehnični inštitut Kharkiv" dr. Sergey Bronin, Taras Shevchenko nacionalna univerza Kijev,prof. dr. Yevgeni Sokol, rektor Nacionalne tehnične univerze "Politehnični inštitut Kharkiv", prof. dr. Gregor Majdič, rektor Univerze v Ljubljani, prof. Igor Švab, dekan Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, prof. Matej Blenkuš, dekan Fakultete za Arhitekturo Univerze v Ljubljani, prof. mag. Tadej Glažar, prodekan za meduniverzitetno sodelovanje na Fakulteti za Arhitekturo Univerze v Ljubljani, prof. Miloš Pantoš, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani

 

Novica je povzeta po spletni strani Univerze v Ljubljani