Študenti UL Medicinske fakultete angažirano v boju proti epidemiji COVID-19

Urad vlade za komuniciranje je v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, NIJZ, Infekcijsko kliniko UKC Ljubljana in Ministrstvom za javno upravo vzpostavil enotni klicni center, ki prebivalcem omogoča dostop do zanesljivih informacij o epidemiji novega koronavirusa v Sloveniji. 

info.št.png

Študenti Medicinske fakultete so v trenutni situaciji boja proti epidemiji koronavirusa v Sloveniji sprejeli izziv in nemudoma priskočili na pomoč. Izjemno smo ponosni, da v vladnem klicnem centru deluje okoli 70 naših študentov – študentov medicine višjih letnikov. Naši študenti so pod nadzorom in mentorstvom strokovnjakov medicinskih strok in predstavnikov ministrstev od pričetka delovanja klicnega centra odgovorili na več 10.000 klicev državljanov, torej vsak dan na več kot 1.100 klicev.

Od vzpostavitve brezplačne telefonske številke 080 1404 študenti višjih letnikov medicine, pod vodstvom strokovnjakov iz Katedre za infekcijske bolezni UL MF, ministrstev in strokovnih služb RS, klicateljem pojasnjujejo in odgovarjajo na njihova vprašanja.

 

Vladni klicni center je za informacije o koronavirusu dosegljiv vsak dan med 8. in 20. uro na telefonski številko 080 14 04.

Medicinska fakulteta tako kot Univerza v Ljubljani študentom izraža zahvalo in spoštovanje za izjemno angažiranost v teh zahtevnih razmerah in za njihov prispevek pomagati drugim – pa naj si bo to v klicnem centru ali v organizaciji varstva otrok tistih staršev, ki zaradi narave svojega dela ne morejo ostati doma.