Svečana podelitev diplom diplomantkam in diplomantom medicine in dentalne medicine

V sredo, 15. 5. 2024, je v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani potekala svečanost, na kateri smo 44 diplomantkam in diplomantom medicine ter 13 diplomantkam in diplomantom dentalne medicine podelili diplome in posebna priznanja.

V svečano podelitev diplom sta nas popeljala dekan, prof. dr. Igor Švab in prodekan prof. dr. Miroslav Petrovec, nadaljevali pa smo jo z branjem Hipokratove prisege, ki predstavlja temeljne etične smernice v zdravstveni stroki. Sledila je podelitev posebnih priznanj 25 diplomantkam in diplomantom, ki so dosegli povprečno oceno 9 ali več.

Dekan in prodekan sta novim doktoricam in doktorjem medicine ter dentalne medicine, kolegicam in kolegom, čestitala.

V nagovoru sta opozorila na pomembnost stalnega učenja in predanosti skrbi za bolnike. Spomnila sta na trajne vrednote zdravniškega poklica ter poudarila, da je biti zdravnik poslanstvo, ki zahteva znanje in iskreno skrb za sočloveka. Zaključila sta z nasvetom novim zdravnikom: »Nikoli ne pozabite, da imate opravka z ljudmi v stiski, do katerih je treba biti spoštljiv ne glede na njihov položaj.«

Želimo jim, da bi svoje delo opravljali s predanostjo in veseljem. Upamo pa tudi, da bodo našo fakulteto vedno ohranili v lepem spominu.

Pogrešali vas bomo. Srečno pot!

MF-300008.JPG

Fotografija: FotoSpomini, Boris Gumilar

MF-300285.JPG

Fotografija: FotoSpomini, Boris Gumilar