Vtisi učitelja na Erasmus+ učiteljski mobilnosti (KA171) Mednarodna dimenzija

Po ustaljeni tradiciji v okviru programa Erasmus+ učiteljske mobilnosti Mednarodna dimenzija (KA171) Erasmus+ predavatelji iz tujine obiskujejo našo fakulteto z namenom poučevanja in dodatnega usposabljanja. V mesecu februarju je tako svojo učiteljsko mobilnost na UL Medicinski fakulteti izvedla doktorica Aliya Smagulova z Medicinske univerze v Astani, Kazahstan

Predstojnica oddelka za interne bolezni s predmetom geriatrija, doktorica Smagulova Aliya, je izvedla poučevanje za študente 5. letnika v okviru predmeta Ginekologija in porodništvo. pri predmetu so poleg lokalnih študentov EMŠ Medicine sodelovali tudi številni Erasmus+ študenti, ki so na izmenjavi na UL MF ter so izbrali predmet Ginekologija in porodništvo. Poglobljeno so obravnavali vprašanja fizioloških sprememb med nosečnostjo in njenih proaritmogenih učinkov, posebnosti diagnostičnih metod, različnih načinov zdravljenja ter učinkovitosti in varnosti katetrske ablacije aritmij med nosečnostjo. Posebej zanimiv je bil del o farmakološkem zdravljenju nosečnic.

Poleg pedagoških dejavnosti je bilo mogoče začrtati tudi možnosti za nadaljnje sodelovanje. Takšni prijateljski obiski učiteljev zagotavljajo dostopnost najboljšega znanja za vse študente medicinskih fakultet in pomembno obogatijo izkušnje.

Predstavljamo vam tudi Alijine povratne informacije o obisku naše univerze:
"Res sem zelo hvaležna programu Erasmus+, Univerzi v Ljubljani in svoji matični univerzi za tako odlično priložnost, da sem lahko delila svoje znanje in izkušnje. Odkar sem postala učiteljica na svoji univerzi, sem spoznala ključno vlogo uporabe odličnih praks v svojem vsakdanu. Zato je bil moj cilj in motivacija učenje izobraževalnih procesov iz najboljših znanstvenoraziskovalnih ustanov na svetu. Zelo me je navdušila stara zgodovina ljubljanske klinike za ginekologijo - 100 let sijajnega dela za zdravje žensk. Ta teden mi je dal neverjetne izkušnje in priložnosti. In vidim, da je študent skoraj enak v naših državah - želi prejeti zelo strukturirane informacije in hkrati čim prej končati pouk. Prav tako želim poudariti veliko strokovnost osebja ljubljanske univerze. Dragi profesor Adolf Lukanović, Jerneja Čelofiga, Aljoša Belcijan in Šárka Jarc Rydziová so bili tako prijazni do mene in so vse postopke opravili na visoki ravni. Postali smo odlična ekipa in iz teh dni imam veliko nepozabnih trenutkov. Med sodelovanjem v izobraževalnem procesu vaše univerze nisem pridobila le znanja in praktičnih veščin, temveč sem našla tudi prijatelje in se utrdila v prepričanju, da je v našem življenju vse mogoče! Da, sanje se res uresničujejo! "

16.jpeg

 

5.jpeg

 

4.jpeg

 

6.jpeg

 

11.jpeg

 

17.jpeg