Zmagoslavje študentov UL MF na mednarodni fiziološki olimpijadi Physiology Quiz Japan 2023

Physiology Quiz Japan (PQJ) je mednarodna fiziološka olimpijada, ki se organizira že sedmo leto zapored in poteka na Japonskem. Namen tekmovanja je preizkušanje znanja na področju fiziologije in patološke fiziologije ter hkrati uporaba tega znanja pri reševanju kliničnih primerov. Na tekmovanje se lahko prijavijo študenti medicine iz celega sveta. Zaradi trenutne situacije z novim koronavirusom je tekmovanje zadnja tri leta potekalo na daljavo. Tudi letos je tekmovanje potekalo na daljavo,  gostujoča ustanova pa je bila Sapporo Medical University (Sapporo City, Japonska). Na letošnjem tekmovanju je sodelovalo 159 ekip iz 12 držav sveta, skupno je torej tekmovalo več kot 350 študentov. Organizatorji so bili profesorji in študentje iz gostujoče ustanove. Naloge za reševanje je sestavljala komisija treh profesorjev - sodnikov iz različnih univerz na Japonskem. 

Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani je zastopala ekipa Metabolic Masters, katero so sestavljali študentje: Janina Jerman Grašič, Deja Juriševič, Timur Mušić in Vladimir Smrkolj. Ekipa se je izkazala že lani na tekmovanju Balkan Physiology Competition 2022, kjer je s svojim znanjem osvojila odlično 2. mesto. 
 
Letos se je naša ekipa odločila preizkusiti svoje znanje na mednarodni ravni ter še zahtevnejši fiziološki olimpijadi in pokazala izjemno znanje ter briljanten rezultat. Ekipa študentov Metabolic Masters je zmagala na sedmi fiziološki olimpijadi Physiology Quiz Japan in tako se vpisala v zgodovino prvakov japonske fiziološke olimpijade. Z dosežkom svojih študentov je Univerza v Ljubljani postala prva evropska univerza, ki je zmagala na fiziološki olimpijadi Physiology Quiz Japan. 

Za izjemen uspeh na mednarodni ravni svojim študentom iskreno čestitamo! 

fotografija 1.png

Fotografija 1: Zoom videokonferenca v finalnem krogu tekmovanja PQJ 2023, prisotna tudi ekipa Metabolic Masters

 

fotografija 2.jpeg

Fotografija 2: Ekipa Metabolic Masters z leve si sledijo: Deja Juriševič, Janina Jerman Grašič, Vladimir Smrkolj, Timur Mušić  

masters_certifikat.png