Letno srečanje Evropske mreže za individualizirano zdravljenje raka endometrija

 

Picture1.png

 

Vabimo vas, da se udeležite letnega srečanja Evropske mreže za individualizirano zdravljenje raka endometrija (ENITEC), ki spada pod okrilje ESGO (Evropskega združenja za ginekološko onkologijo).  Srečanje bo potekalo 7. in 8. junija v veliki predavalnici Medicinske fakultete.  Namen mreže je razširjanje strokovnega znanja in izkušenj na področju translacijskih raziskav, s posebnim poudarkom na integraciji molekularnih študij. Končni cilj mreže je izboljšati in individualizirati zdravljenje bolnic z rakom endometrija z vključitvijo najnovejših dognanj v najsodobnejšo klinično oskrbo.

V okviru srečanja bodo predstavljeni rezultati študij, ki se osredotočajo na nove možnosti zdravljenja, nove možnosti diagnostike in napovedi prognoze, kakor tudi predlogi za nadaljnja sodelovanja. Program vključuje 16 predavanj članov ENITEC iz sedmih evropskih držav. Srečanje bo otvorilo plenarno predavanje Prof. dr. Damjane Rozman z naslovom »Circadian rhythm and cancer«.

 

Program

 

V skladu s tradicijo ENITEC, bo v spomin na prvo predsednico ENITEC Prof. dr. Helgo Salvesen 8. junija organizirano sajenje drevesa na zelenici pred stavbo UL MF in odkritje spominskega obeležja.

Udeležba na srečanju je brezplačna, potrebna pa je registracija.

Vljudno vabljeni.

 

Organizacijski odbor