Raziskovalna infrastruktura ELIXIR-SI za vede o življenju – predstavitveni dogodek

Logoti vsi MIZŠ.png

VABILO na dogodek

 

Raziskovalna infrastruktura ELIXIR-SI za vede o življenju

 

v sredo, 16. junija 2021, ob 10:30
 

                               Prijava na e-naslovu elixir(at)mf.uni-lj.si, najkasneje do 15. 6. 2021 do 12. ure.                                 Webex videokonferenčno povezavo boste prejeli na svoj e-naslov. 

  Na dogodku bomo predstavili najnovejšo omsko in z njo povezano raziskovalno
infrastrukturo vozlišča ELIXIR-SI.

 

ELIXIR LOGO.png

 

VEČ o dogodku
 

ELIXIR je prioritetna evropska raziskovalna infrastruktura za informacije na področju ved o življenju. Mreža vozlišč ELIXIR ima središče v Angliji (ELIXIR Hub) in nacionalna vozlišča po državah članicah (ELIXIR Nodes). Sodelovanje vsake države je potrjeno s strani parlamenta in odgovornega ministrstva.

Več o ELIXIR-SI izveste na spletišču ELIXIR-SI  https://elixir-slovenia.org, ki je enotna vstopna točka vozlišča ELIXIR-SI.

Na dogodku bodo prisotni prof. dr. Igor Papič, rektor Univerze v Ljubljani, dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, g. Andrew Smith, predstavnik koordinatorja evropske mreže ELIXIR, Velika Britanija, in vodilni partnerji vozlišča ELIXIR-SI. Gostitelj dogodka je Univerza v Ljubljani, Medicinska fakuleta, prof. dr. Igor Švab, dekan. 

Uvodni del dogodka z novinarsko konferenco bo trajal od 10.30 do 11.30, po kratkem odmoru pa bo sledil predstavitveni del projektnih partnerjev, ki bo trajal predvidoma od 12.00 do 14.00.

Zaradi trenutnih razmer bo dogodek hibriden z omejenim številom fizično prisotnih. Prosimo za predhodno najavo števila oseb iz vaše organizacije. Dogodek se bo snemal.

Nadgradnjo raziskovalne infrastrukture ELIXIR-SI financirata Republika Slovenija in Evropska unija 
iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

VLJUDNO VABLJENI!

 

Logoti vsi sodelujoči.jpg.png