Katedra za stomatološko protetiko

Predstavitev

 

Poslanstvo

Poslanstvo sodelavcev Katedre za stomatološko protetiko je izvajanje dodiplomskega pouka štirih predmetov na študiju dentalne medicine in na UKC izobraževanje specialistov stomatološke protetike. Delovanje Katedre temelji na treh ravneh: pedagoško delo, klinično delo s pacienti in raziskovalna dejavnost.

 

Asist. dr. Tine Malgaj in asist. Tadej Mirt prejela prestižni nagradi CED-IADR Robert Frank Award

Asist. dr. Tine Malgaj in asist. Tadej Mirt, sodelavca na Katedri za stomatološko protetiko MF UL, sta v septembru 2022 na kongresu Mednarodnega združenja za raziskovanje v dentalni medicini (PER-IADR Oral Health Research Congress) v Marseillu pod mentorstvom prof. dr. Petra Jevnikarja prejela drugi nagradi za predstavljeno raziskovalno delo.

Asist. Tine Malgaj je prejel nagrado za klinično raziskavo (Senior Robert Frank Award - Clinical science) z naslovom A Novel Method for Pretreating Zirconia Resin-Bonded Fixed Dental Protheses in asist. Tadej Mirt za bazično raziskavo (Senior Robert Frank Award - Basic science) z naslovom Effect of Air-Particle Abrasion on Reliability of Additively-Manufactured Zirconia Ceramics.

Čestitke za izjemen mednarodni dosežek!

 


Novice

Ksenija Rener Sitar.jpg
PREDSTOJNICA / HEAD
prof. dr. Ksenija Rener-Sitar, dr. dent. med.
NASLOV / ADDRESS
Hrvatski trg 6
1000 Ljubljana
TEL & FAX
T: +386 1 522 43 71
E-POŠTA / E-MAIL
stomatoloska.protetika(at)mf.uni-lj.si
URADNE URE / OFFICE HOURS
Po dogovoru