Drugi krog volitev rektorja Univerze v Ljubljani, 21. 4. 2021

Drugi krog volitev rektorja bo potekal v sredo, 21. aprila 2021, med 8.00 in 16.00 na vseh 26 članicah Univerze in rektoratu hkrati. Zaradi epidemioloških razmer bodo potekale elektronsko, in sicer z uporabo sistema Simply Voting.

Portal za izvedbo elektronskih volitev je dostopen prek povezave (za dostop do glasovanja vnesite svoje uporabniško ime in geslo, navodila za uporabo in glasovanje so TUKAJ)

V drugi krog volitev sta se uvrstila naslednja kandidata:

  • dr. Igor Papič (predlog z UL FE in UL FKKT),
  • dr. Gregor Majdič (predlog z UL VF).

Njuna programa sta objavljena tukaj, posnetke predstavitev pa si lahko ogledate tukaj.


Volilno pravico za volitve rektorja imajo tri skupine volivk in volivcev, in sicer:

  • visokošolski učitelji/učiteljice, znanstveni delavci/delavke ter visokošolski in raziskovalni sodelavci/sodelavke, ki so zaposleni/zaposlene na univerzi vsaj za polovični delovni čas, razen učiteljic/učiteljev kliničnih predmetov, ki morajo biti zaposlene/zaposleni vsaj v obsegu 25 odstotkov polnega delovnega časa;
  • študentke/študenti;
  • strokovno-administrativni in tehnični delavci/delavke, ki so zaposleni/zaposlene vsaj za polovični delovni čas.


Skupine volivk/volivcev imajo različne uteži pri seštevanju glasov, tako da imata skupini študentk/študentov in strokovnih delavk/delavcev vsaka po 20 odstotkov vseh glasov. Volitve so neposredne in potekajo sočasno na vseh članicah in rektoratu.

Vljudno vabimo vse volilne upravičence, da se volitev udeležite v čim večjem številu.

Prof. dr. Matjaž Ambrož,
predsednik Volilne komisije

(Besedilo povzeto po spletni strani Rektorata UL)

 

NAVODILA ZA VOLITVE NA UL MF

 

Obveščamo vas, da bodo dne 21. 4. 2021 od 8.00 do 16.00 ure potekale volitve rektorja UL. Volitve bodo potekale elektronsko preko aplikacije SimplyVoting. Voliti bo mogoče preko osebnega računalnika, tablice in pametnega telefona.

Zaposleni UL MF in študenti UL MF, ki so volilni upravičenci, za elektronsko glasovanje uporabijo svojo digitalno identiteto UL (uporabniško ime v obliki e-naslova: za zaposlene username(at)mef.uni-lj.si oziroma za študente ak1234(at)student.uni-lj.si in geslo).

Za volilne upravičence, ki nimajo zagotovljene računalniške opreme za glasovanje, bo na volišču UL MF na Korytkovi ulici 2 (Seminar 2) zagotovljen računalnik, ki bo v času volitev omogočal oddajo volilnega glasu.

Študenti lahko podatek o uvrstitvi na volilni seznam pridobijo v Dekanatu UL MF.

Navodila za glasovanje in volilni imenik zaposlenih na UL MF sta objavljena na povezavi.