Zimska šola 2020 »Uporaba EEG in naprednih metod slikanja možganov«, 14. do 18. december 2020

Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Medicinsko Univerzo Graz in Katoliško Univerzo Leuven organizira Cogdec Zimsko šolo 2020


»Uporaba EEG in naprednih metod slikanja možganov«,


ki bo potekala 
od 14. do 18. decembra 2020 v Ljubljani


Zimska šola 2020 je del H2020 projekta COGDEC (Twinning), katerega cilj je prenos najnaprednejšega znanja uporabe metod slikanja možganov iz dveh mednarodno priznanih raziskovalnih institucij. 


Cogdec Zimska šola 2020, na kateri bodo sodelovali priznani predavatelji iz Slovenije, Avstrije in Belgije, bo udeležencem omogočila spoznavanje programskega jezika Matlab in uporabo le-tega na primeru podatkov, pridobljenih z EEG in MRI. Po uvodnih »prvih korakih v Matlabu« bo sledilo delo na konkretnih podatkih. Predznanje Matlaba ni predpogoj za udeležbo, saj bodo udeležencem na začetku predstavljene vse potrebne osnove. 

slika.jpg


 

Delavnica bo potekala v živo ob upoštevanju vseh priporočil in ukrepov, ki bodo v času delavnice v veljavi. Udeleženci bodo imeli na voljo dostop do računalnikov in potrebne programske opreme. V primeru, da dogodka zaradi nacionalnih omejitev ne bomo mogli izvesti v živo, bo le-ta potekal preko oddaljenega dostopa, pri čemer bodo udeleženci sami morali poskrbeti za računalnik in dobro internetno povezavo, dostop do programske opreme pa bomo uredili preko Cogdec projekta.


Delavnica bo v celoti potekala v angleščini. Udeležba na delavnici je brezplačna. Število udeležencev je omejeno.


Udeleženci morajo imeti zaključeno 2. bolonjsko stopnjo študija ustrezne smeri (medicina, biologija, kemija, psihologija, informatika, kognitivna znanost, ali podobno). Upoštevane bodo le prijave udeležencev, ki še nimajo doseženega doktorata in imajo manj kot 4 leta izkušenj v raziskovalnem delu.


Kratek življenjepis z delovnimi in akademskimi izkušnjami ter motivacijsko pismo v angleščini sprejemamo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 25. 11. 2020 na naslednji povezavi. 


Podrobnejši program bo v prihodnjih tednih objavljen na straneh projekta Cogdec. Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo preko e-maila: cogdec(at)mf.uni-lj.si