Raziskovanje

Raziskovalne novice in dogodki

.

Brez_naslova.png
Revija Nature Medicine je v članku objavila izsledke raziskave o učinkovitosti sistema DreaMed Diabetes’ Advisor, v kateri so kot člani konzorcija NextDREAM sodelovali tudi raziskovalci z UL MF, red. prof. dr. Tadej Battelino, doc. dr. Klemen Dovč, izr. prof. dr. Nataša Bratina, asist. dr. Darja Šmigoc Schweiger, Brigita Mali, Ana Gianini, Urška Sever in Barbara Murn Berkopec.
logo_cfgbc_noLight.jpg
Vljudno vabljeni na znanstveni simpozij ob 15. obletnici konzorcija CFGBC – Center za funkcijsko genomiko in biočipe, ki bo potekal 15. junija 2020.
eurobioimaging.jpg
Slovenija je na pobudo Slovenskega konzorcija infrastrukturnih centrov (SiMBioN) 5. maja 2020 postala polnopravna članica evropske mreže infrastrukturnih centrov Euro-BioImaging.
System_medicine3.jpg
Med 29. aprilom in 27. majem se bo v organizaciji UL MF, ELIXIRJA Slovenije in EASYM Europe zvrstil sklop virtualnih seminarjev »System Medicine – Disease pathways for personalised treatments« z uglednimi mednarodnimi predavatelji. Vljudno vabljeni!
Petrovec.jpg
V Sloveniji naj bi predvidoma prihodnji teden (20.– 24. aprila 2020) začeli s testiranjem reprezentativnega vzorca ljudi na okužbo s koronavirusom, ki bo potekalo pod vodstvom Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo UL MF.
CONI.jpg
Evropska komisija je UL povabila k pripravi pogodbe za projekt CONI (Chair of Neuroinformatics), ki so ga v okviru razpisa ERA Chair prijavili sodelavci štirih fakultet UL pod koordinatorstvom prof. dr. Sama Ribariča z UL MF.