Raziskovanje

Raziskovalne novice in dogodki

.

Brez_naslova.png
V četrtek, 3. decembra, bo potekal osmi Dan odprtih vrat Laboratorija za farmakogenetiko UL MF.
logo_transysDark.png
Vabimo vas, da se udeležite mednarodne spletne šole TranSYS, ki bo potekala od 22. do 27. novembra 2020 v organizaciji Univerze v Ljubljani, Medicinske fakultete in TranSYS konzorcija.
logo_szf_wfs.png
Ustanova Slovenska znanstvena fundacija (SZF) v partnerstvu s Svetovno federacijo znanstvenikov (WFS) razpisuje deset štipendij za podporo raziskovalnemu delovanju slovenskim doktorskim študentom, ki zaključujejo doktorsko delo, in mladim doktorjem znanosti s področja planetarnih nujnosti.
SlavecBMC.png
Raziskovalna skupina v okviru evropskega projekta HERA (ERA-NET Cofund), pri katerem kot konzorcijski partner sodeluje tudi Inštitut za zgodovino medicine Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, je v septembru 2020 objavila članek v reviji BMC Public Health.
Brez_naslova.png
Revija Nature Medicine je v članku objavila izsledke raziskave o učinkovitosti sistema DreaMed Diabetes’ Advisor, v kateri so kot člani konzorcija NextDREAM sodelovali tudi raziskovalci z UL MF, red. prof. dr. Tadej Battelino, doc. dr. Klemen Dovč, izr. prof. dr. Nataša Bratina, asist. dr. Darja Šmigoc Schweiger, Brigita Mali, Ana Gianini, Urška Sever in Barbara Murn Berkopec.
logo_cfgbc_noLight.jpg
Vljudno vabljeni na znanstveni simpozij ob 15. obletnici konzorcija CFGBC – Center za funkcijsko genomiko in biočipe, ki bo potekal 15. junija 2020.