Raziskovanje

Raziskovalne novice in dogodki

.

eurobioimaging.jpg
Slovenija je na pobudo Slovenskega konzorcija infrastrukturnih centrov (SiMBioN) 5. maja 2020 postala polnopravna članica evropske mreže infrastrukturnih centrov Euro-BioImaging.
System_medicine3.jpg
Med 29. aprilom in 27. majem se bo v organizaciji UL MF, ELIXIRJA Slovenije in EASYM Europe zvrstil sklop virtualnih seminarjev »System Medicine – Disease pathways for personalised treatments« z uglednimi mednarodnimi predavatelji. Vljudno vabljeni!
Petrovec.jpg
V Sloveniji naj bi predvidoma prihodnji teden (20.– 24. aprila 2020) začeli s testiranjem reprezentativnega vzorca ljudi na okužbo s koronavirusom, ki bo potekalo pod vodstvom Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo UL MF.
CONI.jpg
Evropska komisija je UL povabila k pripravi pogodbe za projekt CONI (Chair of Neuroinformatics), ki so ga v okviru razpisa ERA Chair prijavili sodelavci štirih fakultet UL pod koordinatorstvom prof. dr. Sama Ribariča z UL MF.
Zvonka.png
V oddaji Intervju na RTV Slovenija 1 je dr. Jože Možina gostil zdravnico in izjemno poznavalko zgodovine kužnih bolezni v Sloveniji in svetu, prof. dr. Zvonko Zupanič Slavec, predstojnico Inštituta za zgodovino medicine UL MF.
miroslav_petrovec_rtv_slo.jpg
Intervju s predstojnikom Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo in prodekanom UL MF, izr. prof. dr. Miroslavom Petrovcem, v jutranjem Svetovalnem servisu na Prvem programu Radia Slovenija.