Raziskovanje

Raziskovalne novice in dogodki

.

Battelino.png
5. Znanstveni seminar UL MF je zaradi okoliščin v zvezi s koronavirusom odpovedan. O novem terminu Znanstvenega seminarja s prof. dr. Tadejem Battelinom boste obveščeni.
IBK_LOGO-2.jpg
Inštitut za biokemijo UL MF Vas vljudno vabi, da se udeležite 1. Spominskega srečanja prof. Dušana Stucina, ki bo potekalo v četrtek, 27. februarja 2020, ob 14.30 v srednji predavalnici Medicinske fakultete v Ljubljani (Korytkova 2).
NComms_2020_002.png
Znanstv. sod. dr. Uroš Tkalec z Inštituta za biofiziko UL MF je vodilni avtor članka o orientacijskih stanjih nematskih tekočin v mikrofluidičnem okolju, objavljenem v ugledni znanstveni reviji Nature Communications.
Diabetes_Care.jpg
Na UL so včeraj v sklopu Tedna Univerze predstavili najodličnejše raziskovalne dosežke UL v letu 2019. Med izbranimi je tudi letos dosežek avtorjev z UL MF, prof. dr. Tadeja Battelina in doc. dr. Klemna Dovča.
temp-2.png
UL MF je pridobila EU projekt za standardizacijo metod nove generacije sekvenciranja (NGS) za osebno medicino ‒ Instand-NGS4P. Partner na Medicinski fakulteti je Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI, enota ELIXIR-SI).
ELIXIR.jpg
UL MF je pridobila infrastrukturni EU projekt za uvajanje FAIR storitev upravljanja s podatki preko mreže vozlišč ELIXIR ‒ ELIXIR-CONVERGE.