Raziskovanje

Raziskovalne novice in dogodki

.

SAVE-THE-DATE-v3.png
Od 10. do 12. novembra 2021 bo (virtualno) potekala 3. Konferenca Evropskega združenja za sistemsko medicino EASyM z naslovom »Pristopi sistemske medicine h globalnim izzivom«.
sinapsa.jpg
SiNAPSA, slovensko društvo za nevroznanost, vas vabi k udeležbi na 9. SiNAPSINi mednarodni nevroznanstveni konferenci SNC'21, ki bo med 23. in 25. septembrom 2021.
Elektrofuzija.jpg
Raziskovalci Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, Univerzitetnega kliničnega centra, Celice, biomedicinskega centra, in Zavoda za transfuzijsko medicino RS so razvili in klinično preskusili napredno avtologno celično zdravilo nove generacije za zdravljenje raka prostate.
slika.jpg
V okviru Obzorja 2020 razpisa »MSCA Research and Innovation Staff Exchange – RISE« je bilo odobreno financiranje projekta »Translational Research on Endometriosis« – TRENDO, ki se bo osredotočil na možnosti ustreznejše in hitrejše napovedi diagnoze in uspešnejšega zdravljenja endometrioze.
Od_ideje_do_prototipa_in_redne_proizvodnje-840_440_002.jpg
V sredo, 8. septembra 2021, ob 14. uri vas Pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani vabi na spletni dogodek, kjer se boste imeli priložnost pogovarjati z direktorjem TECOS-a dr. Alešem Hančičem. Govoril bo o poti, ki jo izdelek naredi od začetne ideje preko prototipa pa vse do redne proizvodnje.
MR2021.jpg
UL MF razpisuje 4 mesta za mlade raziskovalce. Rok za prijavo preko spletne aplikacije je 6. avgust 2021 do 13. ure.