Raziskovanje

Raziskovalne novice in dogodki

.

Letno_srecanje_Evropske_mreze_za_individualizirano_zdravljenje_raka_endometrija_thumbnail.png
Vabimo vas, da se udeležite letnega srečanja Evropske mreže za individualizirano zdravljenje raka endometrija (ENITEC), ki spada pod okrilje ESGO (Evropskega združenja za ginekološko onkologijo). Srečanje bo potekalo 7. in 8. junija v veliki predavalnici Medicinske fakultete.
Medis_Jansa.jpg
Doktorski študent UL MF asist. Vid Janša, dr. med., specialist ginekologije in porodništva, je edini nagrajenec iz Slovenije, ki je prejel Medisovo mednarodno nagrado za izstopajoče raziskovalne dosežke.
Figure3ab_Nature_Biotechnol.png
Članek »Discovery of drug-omics associations in type 2 diabetes with generative deep-learning models« opisuje razvoj orodja za integracijo multiomskih podatkov in aplikacijo v skupini bolnikov z diabetesom tipa 2.
priznanja_lap_nag_thumb.jpg
Strokovna utemeljitev vloge in dela za Lapanjetovo priznanje SBD za kandidatko dr. Ivano Jovčevsko, raziskovalka na UL MF in sodelavka programske skupine P1-0390.
678.png
Vabimo vas, da se udeležite 46. kongresa International Society of Oncology and Biomarkers (ISOBM), ki bo potekal od 13. do 17. oktobra 2022 na Bledu.
Logo_ZOONOZE.png
Slovenska akademija znanosti in umetnosti ter Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo, Medicinske fakultete vas vabita na tradicionalni medakademijski znanstveni simpozij o zoonozah, ki bo 6. in 7. oktobra v Srednji predavalnici na Medicinski fakulteti v Ljubljani.