Raziskovanje

Raziskovalne novice in dogodki

.

Figure3ab_Nature_Biotechnol.png
Članek »Discovery of drug-omics associations in type 2 diabetes with generative deep-learning models« opisuje razvoj orodja za integracijo multiomskih podatkov in aplikacijo v skupini bolnikov z diabetesom tipa 2.
priznanja_lap_nag_thumb.jpg
Strokovna utemeljitev vloge in dela za Lapanjetovo priznanje SBD za kandidatko dr. Ivano Jovčevsko, raziskovalka na UL MF in sodelavka programske skupine P1-0390.
678.png
Vabimo vas, da se udeležite 46. kongresa International Society of Oncology and Biomarkers (ISOBM), ki bo potekal od 13. do 17. oktobra 2022 na Bledu.
Logo_ZOONOZE.png
Slovenska akademija znanosti in umetnosti ter Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo, Medicinske fakultete vas vabita na tradicionalni medakademijski znanstveni simpozij o zoonozah, ki bo 6. in 7. oktobra v Srednji predavalnici na Medicinski fakulteti v Ljubljani.
novica-TEM.jpg
Pregledni članek »Integration of androgen hormones in endometrial cancer biology« se osredotoča na vlogo androgenih hormonov pri raku endometrija in tako prispeva k razumevanju molekularnih osnov razvoja raka endometrija.
istockphoto-1141968788-612x612.jpg
V torek, 12. aprila, ob 15. uri bo potekala delavnica o pravilih pisanju znanosti »Five rules of good science writing with overview of ethical guidelines«.