Možgansko – žilne bolezni

Vsebina: 
Študentu, ki že ima osnovna znanja iz nevroanatomije, nevropatologije in fiziologije živčevja, s poudarkom na vaskularni oskrbi in patofizologiji ishemične okvare, bo praktično in seminarsko naravnan izbirni predmet omogočil dodatno izpopolnjevanje teoretičnega znanja, kliničnega znanja in kliničnih veščin za razumevanje, prepoznavanje, zdravljenje in rehabilitacijo možgansko-žilnih bolezni. Poudarek bo na vzporejanju anatomskih, fizioloških in patoloških dejstev za razumevanje patogeneze in kliničnih slik, razumevanje simptomov in znakov možgansko-žilnih bolezni, razumevanju aplikacije slikovne diagnostike ter možnosti zdravljenja. Posebno bomo poudarili urgentno zdravljenje možgansko-žilnih bolezni z vidika zdravnika urgentne službe.

CILJI:
- spoznavanje možgansko-žilnih bolezni, z možnostmi diagnostike in zdravljenja.

KOMPETENCE:
Študentje: 
- prepoznavanje značilnih kliničnih slik, indiciranje diagnostike, izvedba osnovne klinične diagnostike in indiciranje zdravljenja
 


NAJAVA


REŽIM ŠTUDIJA

(REŽIM ŠTUDIJA)


URNIK

Predmet se bo izvajal v tednu od 25. do 29. 11. 2019.

Uvodna ura bo v ponedeljek, 25. 11. 2019, ob 10:00. Prosimo, počakajte na prof. Pretnarjevo pred oddelkom KOVNINT (2. nadstropje Nevrološke klinike).

URNIK

 

IZPITNI ROKI: 16. 12. 2019.


OBVESTILA O PREDMETU


DRUGE INFORMACIJE O PREDMETU

NOSILEC

izr. prof. dr. Janja Pretnar Oblak
T: +386 1 522 31 65
E: janja.pretnar(at)kclj.si


URADNE URE

Po predhodnem dogovoru preko e-pošte.