Centralna medicinska knjižnica

Eduroam

480cce89ac78395117e90443a4c88dcf_150.jpg

 

CMK nudi brezžični internet (WiFi) tudi preko omrežja Eduroam. 

Eduroam omogoča študentom in zaposlenim Medicinske fakultete varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega omrežja na Univerzi v Ljubljani in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam. Pred uporabo si morate zagotoviti uporabniško ime in namestiti računalnik za delo. 

 

Kako se povezati?

V omrežje Eduroam se lahko povežete z različnimi napravami:

  • prenosnim računalnikom,
  • pametnim telefonom ali tablico,
  • drugo brezžično napravo, ki podpira zahtevane standarde.

Navodila za namestitev se razlikujejo glede na tip računalnika ali mobilne naprave in tudi glede na operacijski sistem.

Eduroam nameščevalnik najdete tukaj: https://cat.eduroam.org 
Navodila za povezavo: http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo/

 

Namestitev programske opreme

Najprej morate na domači instituciji urediti prijavne podatke in na svoj prenosni računalnik namestiti poseben program. Za uporabo je potrebno le odpreti prenosnik in se prijaviti v Eduroam.

Prijava v Eduroam za študente

Študenti Univerze v Ljubljani imajo dostop do omrežja Eduroam omogočen preko Univerze. Prijavo sestavljata uporabniško ime, ki ga študent pridobi preko spletnega mesta https://id.uni-lj.si, in osebno geslo, ki ga določi sam.

Prijava za zaposlene na Univerzi v Ljubljani

Zaposleni na Univerzi v Ljubljani pridobijo geslo za dostop do Eduroam na svoji matični instituciji. Zaposleni Medicinske fakultete se obrnejo na svoje koordinatorje, ki v posamezni katedri, inštitutu ali centru skrbijo za urejanje e-poštnih računov. Več o tem...

Prijava za ostale uporabnike

Ostali uporabniki uredite svoje uporabniško ime in geslo na svoji matični ustanovi. To je ponavadi univerza ali organizacija, na kateri ste zaposleni ali študirate.

 

Pomoč v CMK

V CMK vam lahko pomagamo pri nameščanju programske opreme za dostop do Eduroama. Na izposojevalnem pultu vprašajte za pomoč in napotili vas bomo na referenčnega bibliotekarja.